Konya’da altın ve paralarla kaçan sarraf hakkında istenen ceza belli oldu

Konya'da kuracağı indirim çadırında satma bahanesiyle topladığı yaklaşık 30 kilo birlikte kaçtığı İstanbul'da yakalanan kuyumcu ile şüpheli 4 kişi hakkında 80 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ağır ceza mahkemesince kabul edilen ve 8 müştekinin yer aldığı iddianamede, kuyumcuya emaneten altın bırakan 64 müşterinin şikayetlerinin ise, 'güveni kötüye kullanma' suçu kapsamında olduğu için uzlaştırma bürosuna gönderildiği ifade edildi.

Konya’da altın ve paralarla kaçan sarraf hakkında istenen ceza belli oldu

Merkez Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı'nda 7 yıldır kuyumculuk yapan Musa G, iddiaya göre geçen temmuz ayında iş yerinde indirim çadırı kuracağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından altın istedi. Yaklaşık 30 kilogram altın toplayan Musa G, yine iddiaya göre indirimli satışların 22 Temmuz'da sona ereceğini söyledi. Daha sonra ise bu süreyi 3 gün uzattığını açıkladı.

Altın veren kuyumculardan bazıları 24 Temmuz sabahı geldikleri şüphelinin iş yerinin kapalı olduğunu gördü. Musa G'ye telefonla da ulaşmayınca dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, Cumhuriyet Savcılığına şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturmada, çevredeki güvenlik kameralarından şüphelinin 23 Temmuz günü saat 22.30 sıralarında, 2 valiz ile iş yerinden çıktığı belirlendi.

İSTANBUL’DA  YAKALANDI 

Özen Y. (40) ile İstanbul'a gidip Beşiktaş ilçesinde ev kiraladığı tespit edilen Musa G,  27 Temmuz günü düzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramada ise 2 valiz içine 100 bin TL ve 1000 Euro ile 200'den fazla altın saat, küpe ve kolye ele geçirildi. Özen Y'ye ait çantada da kolye ve küpe bulundu. Gözaltına alınarak Konya'ya getirilen çift, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.   

'BOŞALTTIĞIM DÜKKAN KENDİ DÜKKANIM'

İstanbul'a kaçtıktan sonra imajını değiştirdiği belirlenen Musa G, sorgusunda dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyerek, 30 Temmuz günü Konya'ya dönmeyi planladığını öne sürdü. Şüpheli ifadesinde ''Benim indirim çadırı kuracağımı herkes biliyordu. İndirim çadırıyla ilgili reklamlar yaptım. Kampanya dahilinde ucuza da altın sattım.  Ben kimseyi dolandırmadım. Valizdekiler kendi malım, kimsenin malı değil. Ben daha önce de esnaftan, müşterilerden altınlar aldım. Hepsinin de parasını ödedim. Son dönemlerde piyasaya çok borcum olduğu için dükkanımı kapatıp İstanbul'a gittim. Tekrar geri dönüp, iş yerimi açacaktım. Öyle 30 kilo, 50 kilo altını alıp kaçmadım. Bana niye iftira atıyorlar? Herkese parasını er ya da geç ödeyen biriyim'' dedi.

Soruşturma kapsamında Musa G'ye yardım ettiği öne sürülen çalışanı Mehmet Ali D. de yakalanıp tutuklandı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 tutuklu ile Musa G'nin ortakları olan kardeşi H.G. ve akrabası M.G. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 8 şikayetçi olduğu bildirilerek,  şüpheliler hakkında 8'er kez 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Tamamen dolandırıcılık maksadıyla hareket edilerek, altınların toplandığı anlatılan iddianamede, şüpheliye altın emanet eden 64 müşterisinin şikayetlerinin ise suçun 'güveni kötüye kullanmak' kapsamında olduğu için uzlaştırma bürosuna gönderildiği bildirildi.

Şüphelilerden M.G.'nin şehri terk etmesinden 2 gün, H.G.'nin de 1 gün sonra 2 ayrı gayrimenkulü sattıkları kaydedilen iddianame, ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.