Konya’da altın ve paralarla kaçan sarraf olayında flaş gelişme!

Konya’da kurduğu indirim çadırında ucuz altın satacağını söyleyerek topladığı yaklaşık 30 kilo altın ve paralarla kaçtığı iddiasıyla aranan ve İstanbul’da yakalanan Musa G. ile ilgili olayda yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu bulunan Musa G’nin yanında çalışan Mehmet Ali D, soruşturma kapsamında gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

Konya’da altın ve paralarla kaçan sarraf olayında flaş gelişme!

İddiaya göre; Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa G, indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından topladığı altınların yanı sıra bir miktar para ile 24 Temmuz’da kayıplara karıştı.

Dolandırıldıklarını iddia eden bir grup vatandaş tarafından şikayette bulunulunca polis harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtları incelenince Musa G’nin 23 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında 2 valizle iş yerinden çıktığını belirlendi.  

- İSTANBUL'DA BİR KADINLA BİRLİKTE YAKALANDI

İş yerinden ayrıldıktan sonra Özen Y. (39) isimli bir kadınla İstanbul'a giden ve Beşiktaş'ta ev kiralayan Musa G, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince olaydan 4 gün sonra yakalanıp, Konya'ya getirildi. Evde yapılan aramada, 2 valizde bir miktar para, saat, küpe ve kolye bulundu. Konya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Musa G. ve beraberindeki kadın, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

- SORUŞTURMADA FLAŞ GELİŞME!

Bir dernekte Mali İşler Başkanı olarak da görev yapan Musa G’den şikayetçi olanların sayısının 100’ü aştığı, alınan ifadeler doğrultusunda iddianame hazırlıklarının sürdüğü öğrenilirken, soruşturma aşamasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Olayın yaşandığı dönemde bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulanlardan Musa G’nin çalışanı Mehmet Ali D, bu kez şüpheli olarak ifade verdi. İlk ifadesinde Musa G. ile kayıplara karıştıktan sonra onunla görüşmediğini iddia eden Mehmet Ali D’nin telefon kayıtları incelendi ve gerçeğin söylediği gibi olmadığı anlaşıldı. Kayıtlarda Mehmet Ali D’nin kaçan Musa G. ile olaydan sonra iki kez telefonla görüştüğü, ayrıca Musa G. kaçtığı gün gece saat 22.09’a kadar iş yerinde olduğu, kısa süre sonra da Musa G. ile Mehmet Ali D’nin telefonlarının tutuklanan diğer şüpheli Özer Y’nin evinin yakınlarından sinyal verdiği tespit edildi.  

 - BİR TUTUKLAMA KARARI DAHA ÇIKTI

Bütün bu deliler ışığında yeniden ifadesine başvurulan Mehmet Ali D’nin, olay günü Musa G. ile birlikte olduklarını, altın ve paraları valizlere doldurmasına yardım ettiğini ve birlikte Özen Y’nin evine gittiklerini itiraf ettiği öne sürüldü. Mehmet Ali D, kuyumcu Musa G. ile birlikte hareket ettikleri gerekçesiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.