Konya'da avukat çift ile çocuklarının öldüğü kazayla ilgili karar açıklandı

Konya'nın Kulu ilçesinde avukatlar Rabia Sarısu (34) ve Eray Çiftçi (34) ile oğulları Kaan'ın (5) hayatını kaybettiği kazayla ilgili tır sürüsünün cezası belli oldu. Hakim karşısına çıkan sürücü Esabil K. (35), 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da avukat çift ile çocuklarının öldüğü kazayla ilgili karar açıklandı

Kaza, 19 Ağustos tarihinde Ankara- Konya karayolunun Kulu Kömüşini Mahallesi Türkiye Şoförler Odası Federasyonu dinlenme tesisi kavşağında meydana geldi. Ankara'dan Konya yönüne giden Esabil K. yönetimindeki 27 DT 966 plakalı tır, dinlenme tesisinden çıkıp Aksaray yönüne dönen Eray Çiftçi yönetimindeki 42 ABC 813 plakalı cip ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan cip, bariyerlere çarparak durdu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince cipten çıkarılan Eray Çiftçi ve oğlu Kaan Kulu Devlet Hastanesi'ne, Rabia Sarısu Çitçi ise Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftçi çifti ve oğulları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ, TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Kazanın ardından gözaltına alınan tır sürücüsü Esabil K. ise ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kulu Cumhuriyet Başsavcılığı ise karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren Konya 3. Sulh Ceza Hakimliği, sürücü hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. Yeniden gözaltına alınan sürücü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 YIL 8 AY CEZA ALIP TAHLİYE OLDU

Tutuklu yargılanan Esabil K'nin Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına sanık Esabil K, kazada ölen Çiftçi ailesinin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Esabil K. savunmasında "Son anda karşıma çıktı. Görme veya direksiyonu kırma şansım yoktu. Her şey bir anda oldu. Ben de mağdurum. Eşim ve çocuğum zor durumda. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim" dedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan heyet, Esabil K'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası ve tahliye kararı verdi.

Kararın ardından ölen çiftin ailesi büyük üzüntü yaşadı. Ailenin avukatlarının kararı istinaf mahkemesine taşıyacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.