Konya’da baba ve 10 yaşındaki oğlunun öldürüldüğü saldırıya dair yeni ayrıntılar

Konya’da bayram alışverişinden dönerken babası Mevlüt Çakır (35) ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda ölen İzzet Çakır'ın (10), geçen yıl kalp deliği rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olup hayata tutunduğu ortaya çıktı. Baba ve oğlunun otopsi işlemleri sürerken, jandarma ekipleri Mevlüt Çakır'ın amcasının oğlu M.Ç. ile H.A. isimli bir kişiyi gözaltına aldı.

Konya’da baba ve 10 yaşındaki oğlunun öldürüldüğü saldırıya dair yeni ayrıntılar

Olay, dün akşam saatlerinde, Kadınhanı ilçesi Söğütözü Mahallesi yakınlarında meydana gelmişti. Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesi'nde oturan 1'i kız 3 çocuk babası besicilik yapan Mevlüt Çakır, dişinin ağrıması üzerine oğlu İzzet Çakır'ı da yanına alıp plakasız motosikletiyle Kadınhanı ilçesine gitti.

BAYRAM ALIŞVERİŞİ SONRASI EVE DÖNÜYORLARDI

Burada bayram alışverişi de yaptıktan sonra Tepekent Mahallesi'ne dönmek üzere yola çıkan Mevlüt Çakır'a, Söğütözü Mahallesi yakınlarında bir çeşmenin yanında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı.

BABA BAŞINDAN VURULDU

Silahlı saldırıda başından yaralanan Mevlüt Çakır olay yerinde yaşamını yitirdi. Oğlu 10 yaşındaki İzzet Çakır ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 

İddiaya göre; Tepekent Mahallesi'nde oturan  H.A, yoldan geçerken durumu fark edip yaralı İzzet Çakır'ı hafif ticari aracına aldı, Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Küçük İzzet, burada yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

GEÇEN YIL KALP AMELİYATI OLMUŞ

Cenazelerin otopsi işlemleri halen devam ederken, babasıyla birlikte öldürülen İzzet'in Çakır'ın geçen yıl geçen kalp deliği rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olup hayata tutunduğu ortaya çıktı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, YAKIN ÇEVRESİ SORGULANIYOR

Olayın ardından çalışma başlatan jandarma ekipleri, şüphe üzerine İzzet Çakır'ı yaralı halde aracına alıp hastaneye götüren H.A. ile Mevlüt Çakır'ın amcasının oğlu M.Ç'yi gözaltına aldı. Jandarma, başta ölen Mevlüt Çakır'ın ailesi olmak üzere çevresindekilerin de ifadesine başvuruyor. 

“10 YAŞINDAKI ÇOCUKTAN NE İSTEMİŞLER!” 

Tepekent Mahallesi Muhtarı Süleyman Şamcı, yaptığı açıklamada, öldürülen Mevlüt Çakır'ın dün kurbanlık hayvanlarını satmak için mahalle meydanına getirdiğini belirterek, ''Öğlen hayvanlarını satmak için meydanda kendine bir yer ayarlamış. Sonra 'Dişim ağrıyor. Kadınhanı'ya gidip, geleceğim diyerek oğluyla birlikte ayrılmış. Dönüş yolunda oğluyla birlikte hunharca saldırıya uğramış. Kendi olay yerinde, oğlu da hastanede hayatını kaybetmiş. 10 yaşındaki çocuktan ne istemişler! Bu canice bir saldırıdır. Tepekent olarak ciğerimiz yandı'' dedi.

KONYA'DA SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLUNUN SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.