Konya’da belediye başkanına bıçaklı saldırı! Öztoklu’ya ‘Görev Şehidi’ unvanı verildi

Konya’da geçen yıl uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doğanhisar İlçe Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’ya ‘Görev Şehidi’ unvanı verildi. Kararı değerlendiren anne Fatma Öztoklu, “Bende şehit annesi oldum. Şehidim ailesi de şehit ailesi olarak bilinecek” dedi.

Konya’da belediye başkanına bıçaklı saldırı! Öztoklu’ya ‘Görev Şehidi’ unvanı verildi

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın MHP adayı olarak Konya’nın Doğanhisar İlçesi Belediye Başkanı seçilen İhsan Öztoklu (42), 24 Mayıs 2019 tarihinde ilçeye bağlı Başköy Mahallesinde saldırıya uğradı.

Mahalle meydanına ismi ve resmi bulunan ‘Haydi Bismillah. Tüm Doğanhisarlı hemşehrilerimize gönülden teşekkürler’ yazılı afiş nedeniyle çıkan tartışmada bıçaklanan ve Öztoklu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

AİLE MÜRACAATTA BULUNDU

İnşaat mühendisi 2 çocuk babası İhsan Öztoklu’nun ailesi, ‘Görev Şehidi’ unvanı verilmesi için müracaatta bulundu. Başkan Öztoklu’ya İçişleri Bakanlığı oluruyla bu unvan verildi.

“BEN DE ŞEHİT ANNESİ OLDUM”

Kararı değerlendiren İhsan Öztoklu’nun annesi Fatma Öztoklu, kendisinin de artık bir şehit annesi olduğunu söyledi. Oğlunun acısını yüreklerinde yaşamaya devam ettiklerini kaydeden anne Öztoklu, “Oğlumun yokluğunu çok arıyorum. Suçsuz yere savunmasız bir şekilde öldürüldü. Şehidimin geride bıraktığı eşi, bir kızı bir de oğlu var. Şehit unvanı verildiği için sevinçliyim. Ben de şehit annesi oldum. Şehidimin evlatları da şehit çocuğu, ailesi de şehit ailesi olarak bilinecek” dedi.

“ŞEHİDİMİZİN ACISINI İLK GÜNKÜ GİBİ HİSSEDİYORUZ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, İhsan Öztoklu’nun acısını ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi. Ailenin yaptığı başvurunun MHP olarak Ankara’da takipçisi olduklarını belirten Mustafa Kalaycı, “50 yılı aşan mazisinde sayısız Ülkü şehidi veren partimiz diğer şehitlerimizin olduğu gibi Başkanımız İhsan Öztoklu’nun acısını da ilk günkü gibi hissetmektedir. Uğradığı saldırının ardından ‘Şehit’ olan başkanımıza görev şehidi unvanı vermiştir. 20 Mayıs 2015 tarihinde Bursa’nın Gürsu ilçesi belediye başkanı Cüneyt Yıldız’ın şehit edilmesi örnek gösterilerek Öztoklu ailesinin başvurusu yasal işlemler tamamlanarak karara bağlanmıştır. Şehit unvanı verilen merhum İhsan Öztoklu başkanımızın ailesi sosyal haklardan yararlanacaktır. SGK tarafından ailesine şehit maaşı bağlanmıştır” dedi.

3 tutuklu şahsın Konya Adliyesinde hakim karşısına çıkması için ailesinin talebinin de dikkate alındığını kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, İhsan Öztoklu isminin yaşatılması amacıyla uygun görülecek bir tesise ya da caddeye adının verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.