Konya’da bir kişinin öldüğü kazaya karışan sürücü hakkında 6 yıl hapis istendi

Konya’da kamyonetiyle emekli Hüsnü Karaer'e (57) çarparak ölümünde neden olduğu iddia edilen sürücü hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Konya’da bir kişinin öldüğü kazaya karışan sürücü hakkında 6 yıl hapis istendi

Kaza, 13 Ocak’ta, merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi'nde yaşanmıştı.

İddiaya göre; Selçuk Üniversitesi'nin matbaasında çalışırken emekli olan 4 çocuk babası Hüsnü Karaer, bir grup arkadaşıyla gittiği Kütahya'dan Konya'ya döndü.

Mustafa Şakir Özkan'ın kullandığı 06 HB 5091 plakalı otomobil, kent merkezi girişindeki tramvay durağına yakın bir yerde durdu.

Sürücü Özkan ile Karaer otomobilden indi. Bu sırada arkadan gelen Mesut Ö. yönetimindeki 42 EEE 31 plakalı kamyonet, Hüsnü Karaer'e çarptı. Yaralanan Karaer ambulansla kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kaza anı ise MOBESE kameralarına yansıdı.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Mesut Ö. ifadesinde, ''40-50 kilometre hızla gidiyordum. Yolun sağında dörtlüleri yanan beyaz bir araç gördüm. Tam aracın yanından geçerken, aracın sol arka kapısında çıkan Hüsnü Karaer'e çarptım'' dedi. Sürücü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ASLİ KUSURLU BULUNDU

Kazayla ilgili Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, kamyonet sürücüsü Mesut Ö. 'asli' kusurlu bulundu. Aydınlatmanın ve görüşün açık olduğu yolda sürücünün gereken dikkati göstermediği belirtilen raporda, Karaer'in indiği otomobilin sürücüsü Mustafa Şakir Özkan'ın kusurlu olmadığı kaydedildi. 

ÖLEN HÜSNÜ KARAER 'TALİ' KUSURLU 

Raporda, ölen Hüsnü Karaer'in ise sağ kapıdan inmesi gerekirken sol arka kapıdan indiği, bir an önce yaya kaldırımına çıkmayıp sağ şeritte oyalandığı ve can güvenliğini tehlikeye attığı anlatılarak 'tali' kusurlu olduğu ifade edildi.

TUTUKLANDI, TAHLİYE EDİLDİ

Raporun Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasının ardından Mesut Ö. hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkartıldı. Yakalanan sürücü, 28 Şubat günü 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma sürerken tahliye edildi.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Mesut Ö. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Konya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Mesut Ö'nün asli kusurlu olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"Mesut Ö'nün bilirkişi raporuna göre asli kusurlu bulunarak atılı taksirle ölüme neden olma suçunu işlediği, şüphelinin savunması, ölü muayane otopsi tutanağı, tanıklar Bekir Çalışır ve Fatih Özkan'ın anlatımı, MOBESE görüntüleri, adli tıp raporu ile tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmaktadır."

Mesut Ö, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.