Konya’da bir kuyumcu, bisikletle soyguna gelen 2 şüpheliden birini vurdu

Konya’da pompalı tüfekle girdikleri kuyumcu dükkanında altınları çantaya dolduran 19 yaşındaki iki soyguncudan biri, kuyumcu tarafından tabancayla bacağından vuruldu. Kuyumcu Abdullah Koyuncu, 5 yıl önce de işyerini soymaya gelen 3 zanlıya tabanca çekerek soygundan kurtulmuştu.

Konya’nın Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesindeki iş yerine gelen Abdullah Koyuncu(55) tezgaha altınları çıkardıktan sonra Ahmet T. (19) işyerine geldi. Zanlı altın alacağını belirterek tezgaha bakarken bu sırada elinde pompalı tüfekle Mustafa H. işyerine girdi. 19 yaşındaki iki soyguncu Koyuncu’dan tezgahtaki bilezikleri çantaya doldurmasını istedi.

Soyguncuların bir anlık dalgınlığından faydalanan kuyumcu, çekmecedeki tabancayı çıkartarak elinde pompalı tüfek olan soygunculardan Mustafa H’yi bacağından vurdu. 19 yaşındaki gencin yere düşmesiyle Ahmet T’nin de kaçmasına izin vermeyen iş yeri sahibi polisi aradı.

SOYGUNA BİSİKLETLE GELMİŞLER

Bacağından yaralanan Mustafa H, olay yerine çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Diğer şüpheli Ahmet T. ise gözaltına alındı. İki genç soyguncunun kuyumcudaki altınları çalmak için bisikletle soyguna geldikleri ortaya çıktı. Soyguncuların çantaya doldurduğu altınlar da iş yerinde kaldı.

5 YIL ÖNCEDE SOYGUNCULARA SİLAH ÇEKMİŞTİ

Soygunu engelleyen kuyumcu Abdullah Koyuncu, “İki kişi iş yerime geldi. Altınları çalmak istediler. Soygunculardan birisi pompalı tüfeğe bana doğrultunca ben de ateş ettim” dedi.

2015 yılında da işyerine soygun amaçlı kar maskeli 3 kişinin girmesi üzerine Abdullah Koyuncu’nun tabancasını çektiği, bunun üzerine soyguncuların kaçtığı öğrenildi. Yaralı Mustafa H’nin durumunun iyi olduğu, iki zanlının da suç kayıtlarının bulunmadığı öğrenildi. İş yerindeki güvenlik kameralarına da yansıyan soygunla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.