Konya'da bu kez bir haftalık bebek sokağa terk edildi

Konya’da dün 2 aylık ikiz bebekler ile 2 yaşındaki bir kız çocuğu sokağa terk edilmiş halde bulunmuştu. Benzer bir üzücü haber yine Meram ilçesinden geldi. Çöp konteyneri yanına poşet içerisinde bırakılmış bir haftalık erkek bebek bulundu. Bebeğin bakımını önce Suriyeli bir aile, ardından ihbarla olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaptı.

Konya'da bu kez bir haftalık bebek sokağa terk edildi

Merkez Meram ilçesi Dr. Ziya Barlas Mahallesi Karlı sokaktan geçen bir vatandaş, çöp konteyneri yanındaki poşet içinden gelen sesi duydu. 

Poşeti açan vatandaş gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. 

Çünkü poşet içinde bir bebek vardı, eşyaları da başka bir poşet içerinde yanına bırakılmıştı. 

Polise ve 112 Acil Servis ekiplerine bilgi veren vatandaşlar, ekipler gelene kadar bebeği yakındaki Suriye uyruklu bir ailenin evine aldı. 

Söz konusu evde ısıtılan bebeğin bakımını daha sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansında görevli Paramedik Fatih Erşahin, ATT Kadir Tokay ve Sağlık Memuru Naci Demirkaya yaptı. 

Bir haftalık olduğu tahmin edilen ve göbek bağı düşmemiş olan bebek, hem sağlık kontrolü hem de bakımı yapıldıktan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olay yerinde inceleme yapan polisin bebeği bırakan kişi ya da kişileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor. 

- BİR GÜN ARAYLA İKİNCİ BENZER OLAY 

Dün de Konya’da bir apartmanın giriş katına biri kız 2 aylık ikiz bebekler ile 2 yaşlarındaki kız çocuğu bırakılmış, 112 Acil Servis ekipleri bezleri ve kıyafetleri değiştirilen bebekler ile 2 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırılmıştı. İkiz bebek ve çocuklar hastanedeki tedavilerinin ardından devlet korumasına alınmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.