Konya’da buluşan on binlerce Mevlana dostu, Sille’ye akın ediyor

Hz. Mevlana’nın 746’ıncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında dünyanın dört bir yanından on binlerce misafir Konya’da buluşuyor. Mevlana dostlarının Konya ziyaretindeki durakların başında Sille geliyor. Yerle ve yabancı binlerce turist, Sille’deki tarihi güzelliklere hayran kalıyor.

Konya’da buluşan on binlerce Mevlana dostu, Sille’ye akın ediyor

Sevgi ve hoşgörü şehri Konya’da Hazreti Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanı yaşanıyor.

Bu yıl Hz. Mevlana’nın “Sevgide çekilen cefada binlerce vefa vardır” sözünden ilham alınarak gerçekleştirilen 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, 7-17 Aralık tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından on binlerce misafiri ağırlıyor.

- DURAKLARIN BAŞINDA SİLLE GELİYOR

Binlerce yerli ve yabancı turistin Konya’daki duraklarının başında, Sille geliyor.

Tarihi güzellikleri hayranlıkla izleyen Mevlana dostları, o anı ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarışıyor.

- 5000 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP 

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve evleri ile farklı kültürleri bir arada yaşatıyor.

Duvar ve pencerelerinde Roma dönemine ait malzemelerin kullanıldığı Aya Elena Kilisesi, milattan sonra 327 yılında Bizans İmparatoru Constantin'in annesi Helena tarafından, ilk Hristiyanlık dönemine ait oyma mabetlerden etkilenilerek yaptırılmış mimarisi ile dikkati çekiyor.

Sille'de, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor.

Tarihi mahallede 19. yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi'nin mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor. Yapım yılı tam olarak bilinmeyen ve moloz taştan inşa edilmiş Karataş Cami ise diğer Sille camileri gibi içinde zengin ahşap süslemeleri ile ilgi görüyor.

Fotoğraflar: Burak Yiğit AKBIYIK 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.