Konya’da cadde ve meydanlar boşaldı

Türkiye’de vaka sayısının artması ile birlikte alınan ek tedbirler etkili oldu. Soğuk havanın da etkisi ile çarşı ve pazarlar sessizliğe büründü.

Konya’da cadde ve meydanlar boşaldı

Düğün salonları, eğlence mekanları ve kafelerin kapatılma kararı koronavirüs ile mücadelede yeni bir evre başlattı.

Çin ve Avrupa’da görünen bazı görüntülere Konya’da da şahit olundu. Koronavirüs tedbirlerine kar yağışı ve soğuk hava da eklenince şehir sessizliğe büründü.

Yollardaki araç sayısı azaldı, çarşı ve pazarlar boş kaldı, AVM’lere rağbet düştü.

Konya’nın en hareketli noktalarında bugün genel anlamıyla sessizlik hâkimdi. Şehir hayatının en canlı olduğu Alaeddin Civarları, Mevlana Meydanı, Tarihi Bedesten Çarşısı gibi yerlerde adeta in cin top oynadı.

Camilerde cemaatle namaz kılma yasağı ile birlikte cami ve tarihi mekân civarlarında da hareketlilik yüzde 90 oranında azaldı.

Esnaf, dükkanlarını her şeye rağmen açık tutsa da zaruri ihtiyaçların satıldığı mekanların dışındaki mağazalarda alış-veriş minimuma indi.

Konya esnafı, temizlik ve hijyen noktasında her türlü tedbirleri aldıklarını ifade ederek, “Biz kurallara uyuyoruz, gerekli her türlü tedbiri aldık, vatandaşlarımızın hassasiyetine de saygı duyuyoruz, birkaç haftayı bu şekilde geçireceğiz, halimizden şikayetçi değiliz” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.