Konya’da damadını vuran itfaiyeciye 7 yıl hapis cezası verildi

Konya’da kızıyla boşanma davası olan damadı Mehmet Koyuncu'yu (36) tabancayla vurarak yaralayan Mustafa A. (47), 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 



Konya’da damadını vuran itfaiyeciye 7 yıl hapis cezası verildi

Olay, 18 Şubat günü Selçuklu ilçesi Hüsamettin Çelebi Mahallesi Uluyayla Caddesi üzerinde bulunan Selçuklu İtfaiye Müdürlüğü'nde meydana gelmişti.

İddiaya göre; İtfaiye Daire Başkanlığı'nda şoför olarak çalışan Mustafa A’nın yanına, kızıyla boşanma davası olan damadı Mehmet Koyuncu geldi. 

İkili konuşmak için mutfağa geçti. 

Ancak damadının kızıyla ilgili söylediği sözlere sinirlenen Mustafa A, yanındaki ruhsatsız tabancayı çekip, Koyuncu'ya 3 el ateş etti. Kolları ile başından vurularak yaralanan Koyuncu, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Koyuncu, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kayınpeder Mustafa A. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olay yerinde gözaltına alındı. Şüpheli polisteki ifadesinde, "Mehmet Koyuncu damadım olur. Kızım ile sekiz gün sonra boşanma davaları var. Damadım bana tehdit mesajları atıyordu. Konuşmak için yanıma geldi. Aramızda tartışma çıktı ve bu olay yaşandı" dedi. 

Tutuklanan Mustafa A, Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  

Mahkeme, cezayı, suçun teşebbüs aşamasında kalması ile tahrik altında işlenmesini gerekçe göstererek 7 yıla indirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.