Konya’da dolu ekili tarım arazilerini vurdu

Konya'nın Kulu ilçesinde kısa süreli etkili olan dolu, ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Konya’da dolu ekili tarım arazilerini vurdu

İlçede kısa süreli etkili olan dolu yağışı, Ömeranlı, Değirmenözü ve Mandıra Mahallelerinde ekili tarım arazilerine ve meyve ağaçlarına zarar verdi.

Dolu nedeniyle arpa, buğday, pancar, fasulye tarlaları ile meyve ağaçları zarar gördü.

“YIL UMUDUYDU AMA OLMADI”

Değirmenözü Mahallesinde yaşayan çiftçi Hacı Bayram Taştepe,"10-15 dakika süren dolu yağışı tarlamızı bu hale getirdi. 600 dekara yakın buğdayım, 200 dekar yukarıda pancarım vardı, dümdüz oldu. Allah'tan geldi, yapacak bir şey yok. 100-200 dekarı sigortalı gerisi ortaklarla beraber olduğu için sigortası da yok. Yıl umuduydu ancak olmadı. Yapacak bir şey kalmadı. Allah herkesin malını esirgesin." dedi.

TARIM İL MÜDÜRÜ İNCELEME YAPACAK

Dolu yağışının ardından bölgede incelemelerde bulunan ve hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, "Değirmenözü, Mandıra ve Ömeranlı Mahallesinin yarısını dolu vurdu. Her sene bu mevsimde bu durum ile karşılaşıyoruz. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun. Hasarın ne durumda olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz incelemelerde bulundu. Yarın İl Tarım Müdürümüz buraya gelecek. İnşallah çiftçimize bir yardım bekliyoruz. Tarlaların çoğu sigortasız, inşallah çaresine bakacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.