Konya'da eşini silahla öldürüp intihara kalkışan sanık yeniden hakim karşısında

Konya'da eşini silahla öldürdükten sonra intihara teşebbüs ettiği öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya'da eşini silahla öldürüp intihara kalkışan sanık yeniden hakim karşısında

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Hüseyin B. (53) ve taraf avukatları ile sanığın çocukları katıldı.

Sanık, savunmasında, maktul eşinin son 3 yıldır, yanında çalıştığı Mehmet İ. ile arkadaşlık kurduğunu ve bu arkadaşlıktan rahatsız olduğunu söylemesine rağmen bir sonuç alamadığını öne sürdü.

Eşinin, Mehmet İ. ile birlikte birçok kez rızası dışında hastane ve çarşı, pazara gittiğini ileri süren Hasan Hüseyir B, "Hatta bir kez de maktul ve Mehmet İ'yi kendi evimizde baş başa yakaladım. Bu sırada uygunsuz bir durumlarını görmedim ama aralarında bir ilişki olduğunu anladım. Maktul uyarılarımı hiçbir zaman dikkate almadı. 'Bana karışamazsın. Seni ilgilendirmez' diyordu. Benim bilgim dışında Mehmet İ'den 6 bin lira para aldığını da öğrendim. Sonrasında da Mehmet İ'nin maktul eşime altın kolye ve kıyafetler hediye ettiğini görmüştüm." ifadelerini kullandı.

Olayların bu hale gelmesinden üzüntü duyduğunu dile getiren sanık, "Böyle olmasını hiç istemezdim." dedi.

Mahkeme heyeti, esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının iddia makamına verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi Hanefi Sokak'ta 22 Mart 2019'da, evlerinde tartıştığı eşi Müslime B'yi av tüfeğiyle vurduğu iddia edilen Hasan Hüseyin Be, daha sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

Müslime B. olay yerinde hayatını kaybetmiş, kendini silahla çenesinden yaralayan Hasan Hüseyin B. ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.