Konya’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına yönelik operasyon!

Konya’da yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün yeniden yapılanması için çalışma yaptıkları gerekçesiyle 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında avukatlar da var!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütün yeniden yapılanma içinde olduğu iddiasıyla çalışma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 9 ay süren teknik ve fiziki çalışma sonrasında operasyon için düğmeye bastı.

Konya ile Antalya, Ankara, Kastamonu, Yalova, Şanlıurfa ve Aksaray’da, haklarında gözaltı kararı verilen 26 kişinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

- ARALARINDA AVUKATLAR DA VAR!

Hakkında yakalama kararı bulunanlardan 5’inin avukat olduğu öğrenilirken, H.Y. ve M.Y isimli avukat çiftin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.  

Şüphelilerden şu ana kadar şüphelilerden 19’u yakalandı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüphelilerin, FETÖ'den ihraç edilen ya da eşleri tutuklanan kişilere topladıkları himmet paralarıyla maddi, gıda ve hukuki yardım sağladıkları öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.