Konya’da firari operasyonu! Aralarında avukat ve nüfus memurlarının da olduğu 7 gözaltı var

Konya’da cezaevi firarisi bir kişinin yurt dışına kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle, aralarında avukat ve nüfus memurlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerden 7’si yakalandı.

Konya’da firari operasyonu! Aralarında avukat ve nüfus memurlarının da olduğu 7 gözaltı var

Alınan bilgiye göre; Murat I, vergi usulsüzlüğü suçundan Burdur Açık Cezaevinde hükümlüyken, 2009 yılında karıştığı kasten adam öldürme suçundan verilen 17 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

İddiaya göre; Murat I, 26 Ekim 2018 tarihinde Burdur Açık Cezaevinden firar ederek, sahte kimlik ve pasaportla Gürcistan’a kaçtığı belirlendi.

Yapılan araştırma ve takip sonrasında 12 kişinin, Murat I’nın yurtdışına kaçmasına yardım ettiği belirlendi.

Kimlikleri belirlenen şüphelilerden 3’ünün yurt dışında olduğu tespit edilirken, diğer 9’unun yakalanması için Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri operasyon düzenledi.

- GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA AVUKAT DA VAR

Aralarında Konya Barosuna kayıtlı bir avukat ile Karatay Nüfus Müdürlüğünde görevli 2 memurun da bulunduğu şüphelilerden 7’si, adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Gözaltına alınanlar, ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Soruşturma kapsamında; İ.T. isimli bir kişinin Karatay Nüfus Müdürlüğüne giderek burada çalışan iki memur aracılığıyla yenilediği kimliğine kendi fotoğrafı yerine aranan cezaevi firarisi Murat I’nın fotoğrafını yapıştırdığı, aynı yöntemle pasaport da düzenlendiğinin tespit edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.