Konya’da gasp iddiası! 8 kişi, bir saatte 5 gasp olayına karışmış

Konya’da bir saat içinde 5 ayrı gasp olayına karıştığı iddia edilen, 4'ü 18 yaşından küçük 8 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, bir kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Yaşları 18'den küçük 3 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edilecek.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, 1 Mart Pazar günü 20.00 ile 21.00 saatleri arasında, merkez Meram ilçesi Sahibata Mahallesi'nde meydana gelen gasp olaylarıyla ilgili çalışma başlattı.

Polis, gasp yapılan bölgelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Mağdurların hepsinin Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Şüphelilerin, önce 3 kişiyi dövüp, cep telefonları ve paralarını gasbettiği sonra bakkal işleten 1 kişiyi döverek, 2 bin lirasını gasbettiğini ardından da bir çocuğu dövüp, telefonunu ve yeni aldığı ayakkabısını gasbettiği tespit edildi. 

Şüpheliler, Irak uyruklu M. A, Suriyeli uyruklu A.R. (17) ile G.C. (16), E. D. (17), İ.A, A.S, S.A. ve H. M. gözaltına alındı. Şüphelilerin gasbettikleri 2 cep telefonuyla bir çift ayakkabı ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.

Şüphelilerin, mağdurlardan birini dövüp, gasbetmeleri, bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerin, sokakta Suriyeli genci tekme ve tokatlarla dövüp, gasbettikleri anlar yer alıyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.A., A.S., S.A. ve M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.M. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Yaşları 18'den küçük olan 3 şüphelinin ise bugün adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.