Konya’da hangi camilerde bayram namazı kılınacak?

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, koronavirüs önlemleri alınarak kentteki bütün camilerde Kurban Bayramı Namazı kılınacağını açıkladı.

Konya’da hangi camilerde bayram namazı kılınacak?

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kurban Bayramı’nda alınan tedbirler hakkında Anadolu’da Bugün Muhabiri Ferit Hepokur’a değerlendirmelerde bulundu.

KONYA'DA HANGİ CAMİLERDE KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINACAK?

Müftü Poçanoğlu, bayram namazının sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak Konya genelindeki bütün camilerde kılınacağını açıkladı.

İl Müftüsü Poçanoğlu, “Bayram namazları sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak bütün camilerimizde, ayrıca Covid-19 salgını sebebiyle Mevlana Meydanı, yeni stadyum, eski stadyum, Musalla Mezarlığı Namazgahı ve Saraçoğlu Mahallesi Stadyumunda sabah namazıyla birlikte kılınacaktır. Hemşerilerimizi seccade ve maskeleriyle hem camilerimize hem açık alanlara davet ediyorum.” dedi.

KURBAN HİZMETLERİ DENETLEME EKİBİ KURULDU

2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulamasına dair tebliğin 18. maddesi gereğince İl Müftülüğü Kurban Hizmetleri Denetleme Ekibi kurulduğuna dikkat çeken Poçanoğlu şunları kaydetti:

“Bu ekip Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesecek vatandaşlarımızın bu görevlerini ifa ederken kurbanın dini hükümlerine, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerini kontrol edecek, ihtiyaç olursa bu hususlarda rehberlik yapacak. Bu konuda Konya Valiliği Hıfzıssıhha Kurulunun 01.07.2020 tarih ve 78 sayılı kararlarına uyulup uyulmadığını kontrol edecektir. Ülkemizde vekaletle kurban organizasyonlarının denetimi Diyanet İşleri Başkanlığımızca yürütülmektedir. Bu sebeple bu organizasyonları yurt içi kurban denetim formları çerçevesinde Müftülüklerimiz tarafından denetlenecektir. Denetimde vekaletle kurban kesim organizasyonlarının dini hükümlere uygunluğu, şeffaf ve hesap verilebilirlikleri gibi hususlar üzerinde durulacaktır.”  

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere Konya merkez, ilçeler ve mahallelerimizde yaşayan kardeşlerimizin, Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında yaşayan Konyalıların, Alem-i İslam’ın mübarek bayramlarını tebrik eder, Kurban Bayramının milletimizin, İslam dünyasının, bütün insanlığın huzur, esenlik ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, sağlık, bereket ve afiyet dilerim. Bayramınız mübarek olsun.”

 

KONYA VE DİĞER İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYIN

KONYA'NIN İLÇELERİNDE BAYRAM NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.