Konya’da isteyen sanayi çalışanlarına test yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadar Konya’da karantinaya alınan ya da kapatılan bir fabrika olmadığını söyledi. Başkan Altay, bugünden itibaren isteyen sanayi çalışanlarına koronavirüs testi yapılacağını kaydetti.

Konya’da isteyen sanayi çalışanlarına test yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftaki Bilim Kurulu toplantısı sonrasında vaka sayısında artış yaşanan bölgelere dikkat çekmiş, “Konyamız’da bir fabrika ve iki yerleşim yerinde yapılan tarama sonrası yükselişin olduğunu gördük.” demişti.

Bu açıklama sonrasında sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında birçok fabrikanın koronavirüs nedeniyle kapatıldığı ya da karantinaya alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugünkü açıklamasında bu konuya özellikle dikkat çekti.  

Özellikle Organize Sanayilerde bazı fabrikaların kapatıldığı yönünde söylentilerin yer aldığını ifade eden Altay, “Bugüne kadar Konya’da karantinaya alınmış ya da kapatılan bir fabrika yok.” dedi.  

SANAYİ ÇALIŞANLARINA TEST YAPILACAK

Dün akşam hem sanayicilerle hem de Sanayi Odası Başkanıyla bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Altay, “Bugünden itibaren Sanayi Odası Başkanlığımızın ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimimizin, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyonunda isteyenlerin için bir test süreci başlıyor. Gönüllü olarak buna başvuru yapılabilecek.” diye konuştu.  

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.