Konya'da Jandarma'dan 6 aylık takibin ardından operasyon: 4 kişi tutuklandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde jandarma tarafından yapılan operasyonda 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silah ve mermi imal edip, satmak' suçlarından gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü tutuklandı. Diğer şüpheliler serbest bırakılırken, 20 tabanca, 105 mermi, 5 av tüfeği ile silah üretiminde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. 

Konya'da Jandarma'dan 6 aylık takibin ardından operasyon: 4 kişi tutuklandı

Konya İl Jandarma ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri,  Beyşehir'de suç örgütü kurup kaçak silah üretimi ve satışı yapan bir şebekenin olduğu bilgisini aldı.

Konuyla ilgili çalışma başlatan jandarma, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 29 Mayıs Cuma günü daha önceden belirlediği 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada 20 tabanca, 105 mermi, 5 av tüfeği ile silah üretiminde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı. İfadelerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden de M.K, M.Y.Ç., A.Y. ve H.O tutuklandı, F.U.  ve  O.U.'de adli kontrol kararıyla serbest kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.