Konya’da kaç öğrenci karne alacak?

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kent genelindeki bütün okullarda toplam 457 bin 636 öğrencinin dijital karne alma hakkını elde edip, bir üst sınıfa ya da bir üst eğitim kurumuna geçmeye hak kazandığını açıkladı.

Konya’da kaç öğrenci karne alacak?

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yarın sona erecek 2019/2020 eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Büyük mesajında şunları kaydetti:

“Geleceğimizi imar ve inşa edecek çocuk ve gençlerimizin her anlamda en iyi düzeyde yetişmeleri, onlara sunduğumuz eğitim öğretim hizmetinin bir sonucudur. Yerli, milli ve ahlaki değerleri özümsemiş, akademik başarıyı önemseyen ve tüm insanlığa faydalı olmayı gaye edinmiş bir nesil için eğitim öğretim faaliyetlerinin asla duraklamaması icap eder.

Malum olunduğu üzere, 2019’un Aralık ayında ilk defa Çin’de görülen ve kısa bir zaman içerisinde ülkemiz dâhil dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını, 23 Mart 2020 tarihinden 2019/2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran 2020’ye kadar öğrencilerimizi “uzaktan eğitim” sürecine dâhil etmiştir.

Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen uzaktan eğitimle öğrencilerimiz normal zamanlarda okullarda işleyecekleri dersleri işlemişler, sosyal ve kültürel açıdan kendilerine katkı sunacak pek çok yeni etkinliği hayata geçirmişlerdir.

İlimizde de Konya İnsan Mektebi Projesi kapsamında yürütülen EğitimHANEMİZ etkinliği altında, alanlarında uzman isimler ve akademisyenlerimiz online olarak belli aralıklarla öğretmenlerimizle bir araya gelmişler ve onların mesleki bilgilerini tazelemelerine katkı sunmuşlardır.

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin büyük çoğunluğu bu sürece kolay uyum sağlamışlar ve geleceğin dünyasına hazırlık noktasında nice yeniliği de tecrübe etmişlerdir.

KONYA’DA KAÇ ÖĞRENCİ KARNE ALACAK?

19 Haziran 2020 tarihi, eğitim yılı takvimimize göre, normal şartlarda ülkemizde ve şehrimizdeki örgün eğitim öğrencilerimizin okullarında karne alacakları bir gündü. Lakin devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda bu yıl, bilindik manada karne dağıtım törenimiz olmayacak; öğrencilerimiz e okul üzerinden dijital olarak karnelerini alabileceklerdir.

Bu anlamda Konya’mızda (resmi ve özel tüm okullarda) toplam 457.636 öğrencimiz,  dijital karne alma hakkını elde etmiş, bir üst sınıfa ya da bir üst eğitim kurumuna geçmeye hak kazanmıştır.

Bu düşünceler içerisinde 2019/2020 eğitim öğretim yılının son günü vesilesiyle Konya’daki öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlarla yeni sınıflarında/yeni okullarında yüz yüze, daha sağlıklı bir dünya şartları içerisinde buluşmayı diliyorum. Her aşamada öğrencilerimizin en büyük destekçisi olan saygıdeğer velilerimize ve gayretli çalışmalarıyla her türlü takdiri hak eden kıymetli öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.