Konya’da kadınların cinayetle biten kavgasında yeni detaylar ortaya çıktı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşinin birlikte yaşadığı Aynur Süngülü'yü (37) tabancayla vurarak, öldüren Özlem K'nin (43), olay sırasında kadının komşusu Emine Kumru'yu da elinden yaraladığı ortaya çıktı. Evinde kapalı kapının arkasında dururken, yaralandığını belirten Kumru, ifadesinde, "Dışarıda bayanın 'Allah senin belanı versin' dediğini başka bir bayanın ise 'Yardım edin' diye bağırdığını duydum. Kapıdan bir ses geldi. Sesten sonra elimdeki kanı gördüm. Beni de elimden vurmu

Konya’da kadınların cinayetle biten kavgasında yeni detaylar ortaya çıktı

Olay, cuma günü akşam saatlerinde, Seydişehir ilçesine bağlı Hacıseyitali Mahallesi 153065 Sokak'taki apartmanda meydana gelmiş, 5 çocuk annesi Özlem K, İstanbul’dan, boşanma aşamasındaki eşi Tufan K'nin birlikte yaşadığı Aynur Süngülü'nün evine gelmiş, burada çıkan tartışmada Sürgülü tabancayla öldürülmüştü.

Polis, olay sonrası ticari taksiye binerek olay yerinden kaçan Özlem K'yi yakalamak için çalışma başlatmış, zanlı, olaydan bir gün sonra Konya polisinin çalışmasıyla Kocaeli’nde yakalanmış, ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adliyede, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

ÖLEN KADININ KOMŞUSU DA VURULMUŞ!

Özlem K'nin, olay sırasında Aynur Süngülü'nün komşusu Emine Kumru'yu da tabancayla elinden vurarak, yaraladığı ortaya çıktı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Kumru, polise verdiği ifadesinde, Aynur Süngülü'nün, yaklaşık 6 ay önce binaya taşındığını söyledi. Süngülü ile zaman zaman binanın koridorunda karşılaşıp, konuştuklarını anlatan Kumru, ifadesinde, ''Bir gün Aynur, bana, 'Bizim sesimiz fazla çıkabilir, kusura bakmayın. Eşimin eski eşi telefonla bizi sürekli rahatsız edip, tehditlerde bulunuyor' dedi. Ben de kendisine kadının nerede yaşadığını sordum. O da İstanbul'da yaşadığını söyledi. Ben de 'İyi o zaman uzaktaymış, korkma' dedim" dedi. 

ŞİKAYETÇİ OLDU

Olay günü ailesiyle yemek yerken, dışarıdan silah sesi duyduğunu ve kapıyı açmadan, delikten koridora baktığını belirten Emine Kumru, şunları kaydetti: 

''Bir anda evimin dış kapısından vurma sesi geldi. Kapıya doğru gidip, gözetleme deliğinden baktım. Dışarıdaki bir bayanın 'Allah senin belanı versin' dediğini, başka bir bayanın ise 'Yardım edin, yardım edin' diye bağırdığını duydum. Bu sırada kapıdan bir ses geldi. Sesten sonra elimdeki kanı gördüm. Elimden vurulmuşum. Dışarıdakilerin kim olduğunu bilmediğim ve korktuğum için kapıyı açmadım. Oğluma polisi aramasını söyledim. Polisler gelince dışarı çıktık. Kapıyı açtığımızda kapı önünde köşe kısmına sığınmış vaziyette hareketsiz halde bir bayan bulunuyordu. Yüzünü görmediğim için kim olduğunu bilmiyordum. Sağlık ekipleri gelip, müdahale edince ölenin, komşum Aynur olduğunu öğrendim. Yerler kan içindeydi. Yaralanmama neden olan ve ikametime zarar veren Özlem K'den şikayetçiyim."

'KOCANI ELİNDEN ALDIM' MESAJI İDDİASI

Öte yandan Özlem K'nin Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, eşinin kendisini terk ettiğini, boşanma aşamasında olduklarını, Aynur ile ilişkisi olduğunu öğrenince, boşanma sürecini yavaşlattığı, eşinin bu nedenle kendisine cephe alıp, hastalanan çocuklarıyla bile ilgilenmediğini söylediği öğrenilmişti.

Özlem K'nin ifadesinde, Aynur Süngülü'nün sürekli kendisini tahrik eden mesajlar gönderdiğini öne sürerek, şu iddialarda bulunduğu kaydedilmişti:

''Eşim, Aynur Süngülü ile birlikte yaşamaya başladıktan sonra Aynur bana sürekli cep telefonuma veya sosyal paylaşım sitesinden 'Kocanı elinden aldım. Sen kadın mısın? Sen kadın olsan, seni bırakmazdı' şeklinde mesajlar atıyordu. Mesajların yanı sıra eşimin aldığı bilezik veya diğer hediyeleri sürekli tahrik amaçlı gönderiyordu. Birçok kez uyarmama rağmen tahrik edici davranışlarını sürdürdü. Ben de uyarmak için eve gelmiştim. Öldürme niyetim yoktu. Bir anda tabancayı çıkarıp ateş ettim.''

Özlem K'nin, ''Eşim daha önce de başka bir kadınla birlikte yaşadı hatta bir çocuğu oldu. O kadın böyle bir şey yapmazdı'' dediği de bildirilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.