Konya’da kara gün: 10 ölü, 13 yaralı

Konya’da bugün acı üstüne acı yaşandı, çok sayıda ocağa ateş düştü. Kentte, bir günde 10 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı kazaların üzüntüsü yaşanıyor.

Konya’da kara gün: 10 ölü, 13 yaralı

Konya bugün trafik kazalarına tam 10 kurban verdi! 13 kişi ise hastanelerde yaşam savaşı veriyor…

İLK ACI HABER AKŞEHİR İLÇESİNDEN GELDİ

Günün ilk acı haberi Akşehir ilçesi yakınlarından geldi.

Fevzi Karagöz (55) yönetimindeki 42 ABU 014 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptıktan sonra takla attı. Kazada, sürücü Karagöz ile araçta bulunan Bahide Karal (49) ve annesi Hatice Bezciyarar (78) hayatını kaybetti, Necattin Karal (50) ve oğlu Emrah Karal (19) hayatını kaybetti.

ANNELERİNİ ALMAK İÇİN GİTTİKLERİ TEKİRDAĞ’DAN DÖNÜYORLARMIŞ

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Necattin Karal'ın, eşi Bahide Karal, oğlu Emrah Karal ve komşusu sürücü Fevzi Karagöz ile birlikte, yanlarında kalması için evlerine getirmek istedikleri kayınvalidesi Hatice Bezciyarar'ı Tekirdağ'dan alıp geri dönmek üzere oldukları öğrenildi.

YARIN SEYDİŞEHİR’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER

Kazada ölen Bahide Karal, annesi Hatice Bezciyarar ile komşuları sürücü Fevzi Karagöz'ün cenazeleri yarın Seydişehir ilçesi Taraşçı Mahallesi'nde toprağa verilecek.

BİLANÇOSU AĞIR BİR KAZA DAHA

Bu kazanın şoku atlatılmadan, bu kez Konya’nın Yunak ilçesi yakınlarından katliam gibi bir kazanın haberi geldi.

Aralarında çocukların da bulunduğu tarım işçilerini taşıyan Ahmet Okal yönetimindeki 14 M 0891 plakalı minibüs, Altınözü Mahallesi Yunak- Polatlı kavşağında, Ufuk Demirtaş'ın kullandığı kömür yüklü 42 RK 320 plakalı TIR ile çarpıştı.

Kazada, minibüs şoförü Ahmet Okal, yanındaki Fida Okal, Mehmet Kuş, Mehmet Okal ile çocuklar Medine Okal, Mehmet Okal ve İbrahim Okal (10) hayatını kaybetti.

Minibüste aralarında çocukların da bulunduğu Derya Okal, Hülya Okal, Halil Okal, Emirhan Okal, Adile Okal, Nurcan Okal, Merve Okal, Hüseyin Kuş ile TIR şoförü Uğur Demir ve yanındaki 1'i bebek 1'i kadın 2 kişi olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. 

Yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, hava ve kara ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. 

'ÖLENLER AYNI AİLEDEN'

Olay yerinde incelemede bulunan Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, "Valilik koordinasyonunda Yunak ve Çeltik Kaymakamlıkları ve Belediyeleri anında olaya müdahale etti. Elimizden geleni yapıyoruz. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Kaza nedeni henüz belli değil. Uzman ekip çağırdık ve inceleme yapıp rapor hazırlayacak. Şu an tespit ettiğimiz ölenler aynı aileden" dedi. 

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, minibüste bulunan tarım işçilerinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, "Devletimiz bütün güçleriyle olaya müdahale etti. Vefat eden kardeşlerime Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu büyük kaza ve bize ders olsun. Ne kadar kaza olsa da dikkatsizlikle oluyor. Özellikle yaz günü buralarda tarım sezonu olduğu için sıcaktan dolayı sanırım vatandaşlarımız dikkatsiz. Vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Koca, açıklamasında, “Konya Yunak’ta, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı trafik kazası hepimizi derinden üzdü. Tek tesellimiz; kara ve helikopter ambulanslarımızla yaralılarımızı hastaneye kavuşturup, tedavilerine başlamış olmak. Kayıplarımıza rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, kazalarda yaşanan can kayıplarının üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.