Konya’da karantinaya alınan mahallede vaka sayısı 22’ye yükseldi

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi, koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle önceki gün karantinaya alınmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, virüsün taziye ziyaretinde yayıldığının belirlendiğini açıkladı. Altay, mahalledeki vaka sayısının 22 olduğunu söyledi.

Konya’da karantinaya alınan mahallede vaka sayısı 22’ye yükseldi

Konya’nın Çumra İlçesine bağlı Küçükköy Mahallesi, ilk olarak 5 kişide koronavirüs görülmesi üzerine önceki gün karantinaya alınmıştı. 

VAKA SAYISI 22’YE YÜKSELDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugün yaptığı açıklamada, mahalledeki vaka sayısının 22’ye yükseldiğini söyledi.

Virüsün taziye ziyaretinde yayıldığının belirlendiğini ifade eden Altay, “Kurallara uymazsak Konya için de gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var. Çumra’da bir mahallemizi karantinaya aldık. Taziye ziyaretinden dolayı 22 kişiye koronavirüs bulaştı.” dedi.

TAZİYE, DÜĞÜN VE NİŞAN UYARISI

Başkan Altay, özellikle aile içerisinde bulaş ile ilgili bir sıkıntı olduğunu dile getirdi, “Taziye ziyaretleri, düğün ve nişan gibi törenlerde maalesef kurallara dikkat etmiyoruz. Bu da Konya’daki vakaların artmasına neden oluyor. Kontrollü normalleşmeyi, normalleşme olarak algılamak yanlış. Tehlike halen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  

Haber Dairesi

 

KONYA’DA BİR MAHALLE İÇİN DAHA KARANTİNA KARARI ÇIKTI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.