Konya’da kaybolan küçük Yasin’den 4 yılı aşkın süredir en küçük bir iz yok

Konya’nın Akören ilçesinde oynadığı evinin önünden kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'den 4 yılı aşkın süredir bir haber alınamıyor.

Konya’da kaybolan küçük Yasin’den 4 yılı aşkın süredir en küçük bir iz yok

Akören'e bağlı Belkuyu Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuklu Ümmü ve Yavuz Şahin çiftinin 6 yaşındaki oğulları Yasin, 4 Nisan 2016 günü evlerinin önünde oynarken kayboldu. Yasin'in bulunması için aynı gün jandarma ve AFAD ekipleri arama başlattı.

Köylülerin de katıldığı arama çalışmalarında, evin çevresi ile su kuyuları, foseptikler, sarnıçlar ve mağaralar arandı. Ağaç ve çalılık dipleri kontrol edildi.

Askeri helikopter ve AFAD'ın insansız hava aracı da kullanılan arama çalışmaları kapsamında, Çarşamba Çayı ve aktığı Apa Gölü girişinde, Mersin'den gelen dalgıç polisler sonar cihazlarıyla tarama yaptı. 80 kilometrelik alanda yapılan tüm aramalara rağmen çocuğun izine rastlanmayınca, çalışmalar 24'ünci gününde sonlandırıldı.  

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara'dan gönderilen, polis ve askerlerden oluşan özel ekip geçen Temmuz ayında Yasin için yeniden arama çalışması başlattı. Emniyet ve jandarma yetkilileriyle görüşerek, daha önce yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan özel ekip de kayıp Yasin'e dair bir iz bulamadı.

4 YILDIR EVLADINDAN BİR HABER BEKLİYOR

Yıllarını evlat hasretiyle geçiren anne Ümmü Şahin, ''Dokuz bayramdır Yasin yok. Her bayram yaklaştığında insafa gelirler de Yasin'imi bırakırlar diye bekliyorum. Dört çocuğum yanımda, Yasinim eksik. Kucağıma oturtup da kokusunu içime çekmeyi çok özledim. Bana 'anne' diye seslenmesini çok özledim. Can bedenden çıkıncaya kadar oğlumu bekleyeceğim. Oğlumu aramayı da sürdüreceğim. Kim ne söylerse söylesin, o benim canımdan bir can. Yasin'in tekrar aranmasını istiyorum. Arama faaliyetleri yeniden yapılsın. Bayramlar benim için çok kötü geçiyor. Kardeşleri ağlıyor. Yasin de yanımızda olsaydı onu da şeker toplamaya getirirdik diyorlar. Her gün Yasin'in ya fotoğrafları ya da kıyafetleri ellerinde oluyor. Bir anne olarak kucağıma oturtup da kokusunu içime çekmeyi çok özledim. Bana anne diye seslenmesini çok özledim" diyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.