Konya’da keserli soyguncu önce kameraya sonra polise yakalandı

Konya’da girdikleri markette iş yeri çalışanına keserle saldırdıktan sonra kasadaki 2 bin lira para ile sigara çaldığı iddia edilen iki şüpheliden biri, polis tarafından yakalandı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Keserli soygun anı ise iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, merkez Meram ilçesi Karaman Caddesi üzerinde meydana geldi.

İddiaya göre; markete gelen 2 kişiden kar maskeli olanı, elinde keserle içeri girip, market çalışanı Abdurrahman Gündüz'e (49) saldırdı. Saldırıdan son anda yara almadan kurtulan Abdurrahman Gündüz, kendisini güçlükle dışarı attı. Bu sırada kar maskeli ve keserli soyguncu bir poşete kasadaki 2 bin lira para ile yaklaşık 100 adet sigara koydu. Soygun sırasında elinde bıçakla marketin kapısının önünde bekleyen diğer şüpheli ise bir poşete meyve doldurdu.  Gündüz'ün, paspasla kendilerine karşı koymaya çalıştığı soyguncular, iş yeri çalışanını keserle kovaladı.  Bu anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.  

- TANIDIK ÇIKTI

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini inceleyeme aldı. Polis, görüntülerden yola çıkarak şüphelilerden birinin markete yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan köftecide çalışan Yılmaz K. olduğunu tespit etti. Yılmaz K, kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Yılmaz K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

İş yeri sahibi Nebi Karakut, olaya ilişkin olarak, “İş yerine gelip çalışanıma keserle saldırmışlar. Biri de dışarda elinde bıçakla beklemiş. Kasadan 1500- 2 bin lirayı bir de sigaraları alıp kaçmışlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.