Konya’da kocasını keserle öldüren kadın için istenen ceza belli oldu!

Konya'da tartıştığı kocasını keserle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Fadik S'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Esas hakkındaki mütalaada, sanığın, maktulün fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddetine maruz kaldığı belirtilerek, cezada haksız tahrik indirimi uygulanması da talep edildi.

Konya’da kocasını keserle öldüren kadın için istenen ceza belli oldu!

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Fadik S, çocukları ve avukatı katıldı.

Sanık Fadik S, evliliği süresince eşinden her anlamda şiddet gördüğünü, bu eziyete katlanamadığını söyledi.

Maktulün hem kendisine hem de çocuklarına uzun süredir fiziksel ve psikolojik işkence uyguladığını öne süren Fadik S, "Olay nedeniyle çok pişmanım ama yaşadıklarım o kadar ağırdı ki hapishane bana kendi evimden daha huzurlu geldi. Benim çektiklerimi bir ben bilirim, bir de Allah bilir." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı Musa Doğan da müvekkilinin evli kaldığı 28 yılın kendisi için zulüm olduğunu ve maktulün şizofrenik tavırlarının olayları bu noktaya getirdiğini savundu. 

Müvekkilinin, kocasının şiddetine, tecavüzüne ve hakaretlerine maruz kaldığını savunan Doğan, "Maktul, kendi damadını ve öz amcasını bile kıskanan, eşiyle görüştürmeyen bir adam. Bu gerçek, tanık beyanlarıyla da doğrulanmıştır. Ayrıca yakınları da maktulün psikolojik problemlere sahip olduğunu onaylamış, konuşarak anlaşılabilecek biri olmadığını ifade etmişlerdir. Biz bu olayın meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Müvekkilin tahliyesini ve beraatini talep ederiz." diye konuştu. 

Tanık olarak dinlenen Zeliha S. ise sanığın eltisi olduğunu, maktulün kıskançlıkları nedeniyle geçmişten beri çok görüşemediklerini söyledi.

Maktulün sinirli bir insan olduğunu, bu yüzden çevresindekilerin kendisinden çekindiğini anlatan Zeliha S, "Eltimi çağırdığım zaman bize gelemez, gelirse maktulün kıskançlık krizine girip kendisine eziyet edeceğini söylerdi. Maktul çok aksi bir insandı, kendi bildiğinden başka laf dinlemezdi." dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ!

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Fadik S'nin "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada sanığın, maktulün fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddetine maruz kaldığının tanık ve mağdur beyanlarınca doğrulanması nedeniyle cezaya haksız tahrik indirimi uygulanması da talep edildi. 

Sanık ve avukatı, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

OLAY 

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, 5 Eylül 2019'da, Sancak Mahallesi Karabük Sokak'ta oturan Fadik S. (46), aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine eşi Veysel S'nin (53) başına keserle vurmuştu.

İhbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Eve giren sağlık ekipleri, Veysel S'nin yaşamını yitirdiğini belirlemiş, gözaltına alınan Fadik S. tutuklanmıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.