Konya’da konut fiyatlarındaki artışın sebebi ne? Emlakçılar Odası Başkanı açıkladı

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, son günlerde konut satışlarında görülen yüksek fiyatların emlakçılar ve emlak sektörüyle alakasının olmadığını belirterek, “Fiyatlar konut sahiplerinin talepleri doğrultusunda yükseldi. Çünkü emlakçı arkadaşlarımız aracılık hizmeti vermekte. Mal sahibinin talebi doğrultusunda fiyat artışı gerçekleşmektedir.” dedi.

Konya’da konut fiyatlarındaki artışın sebebi ne? Emlakçılar Odası Başkanı açıkladı

Konut satışlarındaki yükselişin sürdüğünü, ev alacak vatandaşların şikâyetlerinin de sürdüğünü belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, açıklamasında şunları kaydetti:  

“Hükümetimizin almış olduğu konut kredi faizlerini düşürme kararı ile sıfır dairelerde 0,64 oranıyla ikinci el dairelerde ise 0.74 faiz oranları vatandaşlar arasında olumlu karşılandı. Konya Emlakçılar Odası olarak kamu bankalarının yapmış olduğu bu uygulamayı da biz de destekliyoruz. Fakat sadece kamu bankalarının değil, diğer özel bankaların da aynı şekilde faiz oranlarını düşürmelerini talep ediyoruz.  Ayrıca sıfır konutlarda 0,64 oranında uygulama yapılıyor ise ikinci el konutlarda da 0,64 faiz oranının uygulanmasını Konya Emlakçılar Odası olarak hükümetimizden talep ediyoruz. Bu hususta ayrımcılık yapılmaması gerekmektedir.

Denetim kararları adı altında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın almış olduğu kararlar var. Mal sahipleri kredi faizlerinin düşmesinden dolayı konut fiyatlarını arttırdılar. Bu durumun emlakçılar ile hiçbir alakası ve bağlantısı yoktur. Çünkü emlakçı arkadaşlarımız aracılık hizmeti vermektedirler. Mal sahibinin talebi doğrultusunda fiyat artışı gerçekleşmektedir. Mal sahiplerinin fiyat artışını sağlamaları hiç etik değildir. Mal sahiplerinin ellerini vicdanlarına koymalarını ve daha önce satışa arz ettikleri fiyatlar üzerinden satışa sunmalarını istiyoruz. Daha önceki satış fiyatları ne kadar ise o fiyatlar üzerinden konutlarını ve gayrimenkullerini satmaya devam etmelerini biz tavsiye ediyoruz. Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar hem ev alacak vatandaşları hem de emlakçıları zor durumda bırakmaktadır.

Ayrıca ev sahip olmak isteyen vatandaşlar, bankalara başvurdukları zaman kredilerini alma süreleri uzun tutuluyor. Bunun en kısa zaman dilimine düşürülmesi gerekmektedir. Bankada kredi işleri zamanında biterse alım-satım işleri kısa zamanda sonuca ulaşacaktır. Tapuda işler WEB Tapu üzerinde gayet güzel sürdürülmektedir.

Konya Emlakçılar Odası olarak vatandaşlarımızın alım-satımlarında üyelerimizi tercih etmelerini talep ediyoruz. Çünkü hiçbir zaman hak kaybına uğramayacaklardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.