Konya'da koronavirüs denetiminde 15 markete ceza kesildi

Konya'da valiliğin koordinesinde 20 ayrı ekip semt pazarları ve marketlerde 'koronavirüs' denetimi yaptı. Tedbirleri ihlal ettiği tespit edilen 15 markete idari para cezası uygulandı. Ayrıca pazar yeri denetimlerinde maskesiz bir şekilde alışveriş yapan 5 vatandaşa ceza kesildi.

Konya'da koronavirüs denetiminde 15 markete ceza kesildi

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile İçişleri Bakanlığınca çıkarılan genelgeler doğrultusunda Konya'da da uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Konya Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğünden görevli personeller ile zabıtadan oluşan 20 ayrı ekip, il merkezindeki semt pazarları ve marketlerde koronavirüs denetimi yaptı.

VATANDAŞLAR SALGINA KARŞI BİLGİLENDİRİLİYOR

Ekipler, alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol ederek, pazar yerleri, manav ve marketlerde maskesiz ve eldivensiz satış yapan çalışanlar ile maskesiz alışveriş yapan vatandaşları uyardı. Denetimler esnasında ekipler, ürün fiyatları ile hijyen koşullarını incelerken aynı zamanda vatandaşların sosyal mesafe kuralına riayet edip etmediklerini de kontrol etti.

Denetimlerde ayrıca koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler konusunda vatandaşlar bilgilendirildi. Açılış-kapanış saatlerine uymayan, sosyal mesafe kurallarını olumsuz etkileyecek şekilde kapasitelerinin üstünde müşteriyi içeriye alan, market önlerinde sosyal mesafe kurallarına aykırı görüntüler oluşmasına müsade eden işletmelere ceza kesildi. 

Konya'nın merkez ilçelerinde 1 günde 190 market ve büfe ile 8 semt pazarı denetlendi. Tedbirleri ihlal ettiği tespit edilen 15 markete idari para cezası uygulandı. Ayrıca pazar yeri denetimleri esnasında maskesiz bir şekilde alışveriş yapan 5 vatandaşa ceza kesildi.

‘PANDEMİYE KARŞI DEVLET VE MİLLET OLARAK TOPYEKÜN MÜCADELE EDİYORUZ’ 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ''Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanlarımız, Sayın Milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, özel sektör ve vatandaşlarımız ile Devlet ve Millet olarak topyekûn mücadele ediyoruz. Bu kapsamda devletimiz, vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi koronavirüs salgınından korumak için bir takım kurallar ve tedbirler belirliyor. İlimiz genelinde bulunan market, manav ve pazar yerlerinde sosyal izolasyonun sağlanması ve sosyal mesafenin tesis edilmesi için belirlenen kurallara eksiksiz uyulması son derece önem taşımaktadır. Bizler de, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı ve denetimlerimizi sürdürüyoruz. Valiliğimiz koordinesinde oluşturduğumuz ekiplerimiz, salgının yayılmasını önlemek ve bizim için değerli olan vatandaşlarımızın bu salgından korunmasını sağlamak amacıyla gerekli tüm uyarı ve bilgilendirmeleri yapıyoruz. Yaşanan bu sürecin en sağlıklı şekilde yönetilebilmesi amacıyla denetimlerimiz aralıksız bir şekilde sürdürülecek, talimatlara uymayan işletmeler ile vatandaşlarımız hakkında gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır ”  dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.