Konya'da kritik mücadele!

Konyaspor, Süper Lig’in 22. haftasında sahasında oynayacağı Göztepe maçında çıkış arayacak. Yeşil beyazlılar yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz ile ilk maçına çıkacak.

Konya'da kritik mücadele!

Süper Lig’in 22. hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Göztepe'yi ağırlayacak.. Bu karşılaşma iki takımın arasında oynanacak 22. resmi mücadele olacak. 2 Kasım 1981 tarihinde oynanan 2. Lig karşılaşmasıyla ilk maçlarını oynayan iki takımın bugüne kadar oynadığı 21 maçta, Göztepe 11 kez, Konyaspor ise 5 kez galip geldi. İki takım arasındaki 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil beyazlılar bu maçlarda 19 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü. 

İki takım da son lig maçlarını Denizlispor ile oynadı

Bu sezon ligin ilk yarısında İzmir’de oynanan mücadeleyi Göztepe, 10 kişi kaldığı maçta Alpaslan Öztürk’ün penaltıdan attığı golle 1-0 kazanmıştı. İki takım arasında Konya’da oynanan son maç ise 1-1’lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Geçtiğimiz hafta Rizespor’un hava koşullarından dolayı İzmir’e ulaşamaması sebebiyle maçı ertelenen İzmir ekibi, 20. haftada oynadığı son lig maçında deplasmanda Denizlispor ile 1-1 berabere kalmıştı. Konyaspor ise geçtiğimiz hafta Denizlispor’u konuk ettiği maçta 1-1’lik skorla 1 puanla ayrılmıştı.

Konyaspor çıkış peşinde

Konyaspor ligde 20 puanla 14. sırada yer alıyor. Üst üste aldığı kötü sonuçlar nedeniyle teknik direktör değişikliğine giden yeşil-beyazlılar, Aykut Kocaman’la yolların ayrılmasından sonra Bülent Korkmaz'ı takımın başına getirdi. Bülent Korkmaz, Konyaspor’un başında çıkacağı ilk maçta iyi başlangıç yapmak istiyor. 

Ligde 1 maçı eksik olan Göztepe ise 30 puanla 8. sırada bulunuyor. Oynadığı son 3 lig maçını kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, bu maçtan puan ya da puanlar alarak serisini devam ettirmek istiyor. 

Maç öncesinde Göztepe’de sakatlığı devam eden Poko ve sarı kart cezalısı durumunda bulunan kaleci Beto forma giyemeyecek.Yeşil beyazlılarda ise stoper Selim Ay sarı kart cezasından dolayı kadroda yer alamayacak.

Cumartesi günü saat 17.00’da Konya Büyükşehir Stadyumu’nda başlayacak mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Mücadelenin 4. hakemi  iseSelim Özen olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.