Konya'da kurbanlık fiyatları (2020) açıklandı

Konya’da bu yıl kurbanlık fiyatları ne oldu? sorusu cevabını buldu. Açıklamayı, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut yaptı.

Konya'da kurbanlık fiyatları (2020) açıklandı

Karabulut, yaptığı açıklamada, ülkemizin dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını ile tüm gücüyle mücadele ettiğini belirterek, normalleşmenin tüm kesimlerin ortak dileği olduğunu söyledi.

Karabulut şunları kaydetti: “Salgın sürecinin başlaması ile ekonomik dengelerde değişim olduğu her sektörü olumsuz etkilediği bu dönemde, hayvancılık sektöründe yem fiyatlarının aniden artış göstermesi yetiştiricileri zor durumda bırakmıştır. Tüm sektörler arasında en meşakkatli iş olan hayvancılıkta et ve süt geliri ile geçimini sağlayan yetiştiricilerin elde ettiği kazanç yem zamları ile minimize olmuş hatta sıfırlanmıştır. Bu şartlarda üretimini devam ettirmek sürekli zarar ederek çalışmak sektörden çıkışlara ve işsizliğe sebep oluşturacaktır. Ayrıca Covid-19 salgının ortaya çıkardığı bir gerçek her ülkenin gıda da kendi kendine yeterliliğinin önemidir. Ülkeler bundan sonra tarım ve hayvancılık politikalarını bu gerçeğe göre planlayacaklardır. Gıda sektörü en stratejik sektör olma özelliğini her kesime hissettirmiştir.

“YEM FİYATLARI YÜZDE 20 ZAMLANDI”

Yem fiyatlarına son iki ay içinde ortalama % 20 zam gelmiştir. Süt üretimi ve hayvan yetiştiriciliğinde elde ettiği kazancı yem zamlarına gitmiştir. Bu kapsamda üretici ve yetiştiricilerimizin hayatlarını idame ettirmelerine imkân sağlayacak tedbirler acilen uygulanmalıdır. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile üreticilerimiz hayvanlarını satıp bir nebze nefes alması için kurbanlık danalarının elinde çıkarması gerekmektedir.

İŞTE KONYA’DA BU YIL Kİ (2020) KURBANLIK FİYATLARI

Kurban fiyatı konusuna gelince gerek girdi fiyatlarındaki artışlar gerekse dövizdeki kur artışları, üretici ahırına kurbanlık dana alırken ham madde alışlarının yüksek olması nedeniyle fiyatlara yansımakta olup, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak gerek üretici gerekse tüketicinin durumu göz önüne alınarak aşağıdaki fiyatlar belirlenmiştir:

1-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Erkek dana canlı kg fiyatı 25 TL

2-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Düve canlı kg fiyatı 23-24 TL

3-) 2 yaş ve üzeri Kurbanlık vasfı taşıyan Reforma olmuş İnek canlı kg fiyatı 21 TL’dir

2020 yılı Kurban Bayramının ilimize ülkemize bütün İslam Alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. “

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.