Konya'da kurbanlıklar pazara çıktı! Pazarlıklar böyle yapılıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala büyük ve küçükbaş kurbanlıklar Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazarı Tesisleri'nde görücüye çıktı. Alıcı ve satıcılar pazarlığı ağaç dalıyla yapıyor.

Konya'da kurbanlıklar pazara çıktı! Pazarlıklar böyle yapılıyor

Karatay ilçesindeki hayvan pazarına gelen araçlar girişte kurulan sistemle dezenfekte ediliyor.

Görevliler, gelen ziyaretçi ve satıcılara sosyal mesafe, maske ile hijyen konularında dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Geçmiş yıllara göre hareketliliğin az olduğu kurban pazarında besiciler, müşterilerini bekliyor.

Besici Kerim Pektaş, Kurban Bayramı'na 4 gün kalmasına rağmen pazarın sakin olduğunu ifade ederek, "Eskiden bahçeli evler vardı. Herkes kendi kesiyordu. Artık büyük binalar olduğu için vatandaş genelde arife ya da bayramın birinci günü alıyor. Henüz pazara da çok kurbanlık gelmedi. Kovid-19 nedeniyle besici malını toptan sattı. Şu an çardaklarda satış yapılıyor. Elbet pazara gelen de olacak. Küçükbaş kurbanlıklar bin 300 liradan başlıyor, 2 bin liraya kadar çıkıyor." dedi.

Bazı alıcı ve satıcılar ağaç dalıyla pazarlığa tutuşmalarına rağmen fiyat konusunda anlaşamadı.

Pazara kurbanlık almak için gelen Nizamettin Haştaha, henüz pazarlıkta anlaşamadıklarını, bakmaya devam edeceğini söyledi.

Bu arada Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hayvan pazarlarında satıcıları sahte paraya karşı bilgilendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.