Konya’da kurye kılığına girip eşini vuran sanığa 25 yıl hapis cezası!

Konya'da boşanma aşamasındaki eşi ile kendisine engel olmak isteyen iş yeri çalışanını yaralayan sanık, 25 yıl 11 ay 7 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Konya’da kurye kılığına girip eşini vuran sanığa 25 yıl hapis cezası!

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan tutuklu sanık Zafer T, müşteki Saliha Gizem T, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Saliha Gizem T, sanığın olaydan önce de birçok kez kendisini ve ailesini tehdit ve darbettiğini söyledi.

Sanık Zafer T'nin hak ettiği cezayı almasını istediğini belirten Saliha Gizem T, "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. Kendisi beni daha önce de öldürmeye teşebbüs etmiş ancak silahı tutukluk yapmıştı. Bu nedenle öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını talep ediyorum.” diye konuştu.

Saliha Gizem T'nin avukatı Emin Levent Yavuzer de sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek, üst sınırdan ve hiçbir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi.

Savcının mütalaasını tekrarladığı duruşmada, son sözü sorulan sanık Zafer T, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Savcı Bey olayı magazinelleştirmeye çalışmış. Mütalaadaki bazı tutarsızlıklar, Savcı Bey'in dosyaya hakim olmadığını gösteriyor. Olay günü ben kurye kıyafeti giymedim. Başımdaki kaskı da güvenlik amaçlı, motosiklet kullanmak için takmıştım. İş yerine girerken güvenlik görevlisi kim olduğumu sorunca, bir anda refleks olarak 'kuryeyim' dedim." ifadelerini kullandı.

Olayı önceden tasarlamadığını iddia eden sanık, "Olayı tasarlamış olsam, güvenlik kameralarının olmadığı bir yere giderdim. Her yerde güvenlik kamerasının olduğu iş yerine gitmezdim. Eşimden şüphelendiğim için can havliyle çalıştığı iş yerine gittim. Bu olaydan önce, kendilerine, 'öldürmek amacıyla ateş ettiğim' iddiası da doğru değildir. Müştekiler bana iftira atmaktadır." diye konuştu.

Zafer T'nin avukatı Ozan Erdoğan, karşı tarafın iddialarında tutarsızlık bulunduğunu, olay yeri incelemelerinin yetersiz olduğunu, olayın gerçekleşmesinde ağır tahrik bulunduğunu öne sürerek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Zafer T’ye, "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

Heyet, eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve haksız tahrik indirimiyle cezayı 13 yıl 6 aya indirdi.

Sanığa yine eşi Gizem'i başka bir olayda yaralama suçundan 11 ay 7 gün, eşinin iş arkadaşı Abdülkerim Ü’yü 'kasten yaralama' suçundan 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sanık ayrıca Çağatay G'ye karşı "kasten yaralama" eyleminden 12 ay, Sadık G'ye karşı "kasten yaralama" eyleminden 9 ay, 6136 sayılı "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler" kanununa aykırı davranışı dolayısıyla 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığa toplamda, 25 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.