Konya'da okuyan uluslararası öğrenciler Türkiye için tek yürek!

Konya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler, İdlib’de Türk askerine yönelik alçak saldırıyı kınamak için bir araya geldi. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan öğrenciler “Ümmetin son kalesi olarak gördüğümüz Türkiye’mizin haklı davasında her zaman yanında olacağız” mesajını verdi.

Konya'da okuyan uluslararası öğrenciler Türkiye için tek yürek!

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olması sonrasında Konya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi. İki Doğu İki Bati Uluslararası Öğrenci Derneği’nde düzenlenen basın toplantısına öğrenci topluluklarının başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi. Arslan “Barışı, huzuru ve kardeşliği tesis etmek üzere İdlib bölgesinde bulunan kahraman askerlerimiz menfur saldırılar sonucu şehadet şerbetini içmiştir. Biz biliyoruz ki tarihte olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimiz dünyada zalimliklerin son bulması adına, adaletin, barışın ve huzurun tesisine hizmet etmektedir. Bin yıllık şanlı tarihimizde vücutlarını bir sur gibi ümmetin muhafazası için siper etmiş olan bu necip millet, hiçbir zaman yalnız ve çaresiz değildir. Dün Çanakkale’de İslam Sancağı’nın altında nasıl toplanıldıysa bugün de aynı ruh ve mana iklimine sahip bedenlerimizle burada olduğumuzu hatırlatmak isteriz” dedi.

Türk Milleti’nin acısını acı bilen, derdini kendi derdi gören uluslararası öğrencilerle alçak saldırının ardından bir araya geldiklerini belirten Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sesimizin en gür sedasıyla diyoruz ki; Ey Zalimler! Kurduğunuz tüm tuzakları birliğimizle, çıkarsız sevgi ve kardeşliğimizle ve Allah’ın izni ve inayetiyle bozacak, tersine çevireceğiz.  Şu an bu mecliste olan uluslararası öğrenci kardeşlerim, dünyanın dört bir yanında milletimiz ve ordumuz için dua eden Müslüman kardeşlerimizin bir numunesidir. Bu şuur ile birliğimize ve kardeşliğimize zarar verecek provokatif girişimlere karşı kamuoyumuzu dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu elim hadiseler karşısında, birliğimiz ve vakur duruşumuzun, dünyada kurulacak olan adil düzenin harcı olacağını biliyor, bu şuurla her şart ve koşulda ülkemizin, ordumuzun, milletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz”

-“Bu saldırı sadece Türkiye’ye değil, tüm Müslümanlara yapılmıştır”-

Daha sonra söz alan Arap Ülkeleri Öğrenci Birliği Başkanı ve İki Doğu İki Batı Derneği Ortadoğu Bölge Sorumlusu Mohammed Saleh Alwainani ise İdlib’de yaşanan saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Temsilcisi olduğu 3 bini aşkın öğrenci adına Türkiye’ye destek mesajı vermek istediğini ifade eden Alwainani “Bu saldırı yalnızca Türk askerini ve halkını değil bütün Müslümanları yaralamıştır. Ben Arap Ülkeleri Öğrenci Birliği adına, 3 bini aşkın öğrenci kardeşimin sizlere selamını ve desteklerini bildirmek üzere buradayım. Türk devleti ve Türk halkı her zaman bizim yanımızda durdu ve duruyor. Biz de bugün ve yarın Türkiye’nin yanındayız. Çünkü bu saldırı sadece Türkiye’ye değil tüm Müslümanlara yapılmıştır” diye konuştu.

“Türkiye ümmetin son kalesidir”

Konya Türk Dünyası Öğrenci Birliği Başkanı ve İki Doğu İki Batı UÖD Kafkasya ve Orta Asya Sorumlusu Senan Kazımoğlu da saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti. Kazımoğlu “Ümmetin son kalesi olarak gördüğümüz Türkiye’mizin haklı davasında her zaman yanında olacağız” dedi.

“Canımız ve duamızla Türkiye’nin yanındayız”

Konya Afganistanlı Öğrenciler Birliği Başkanı ve İki Doğu İki Batı UÖD Afganistan Sorumlusu Mohammad Mohammadi de İdlib’de yaşananlar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi. Rejim güçlerinin yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Mohammadi “Afganistan-Türkiye Dostluk Anlaşmasının 3. Maddesinde ‘İki ülkeden birine herhangi bir saldırı olursa, diğer taraf bunu kendine saldırılmış kabul edecek ve saldırılan tarafa gerekli yardımı sağlayacaktır’ denilmektedir. Dolayısıyla biz Konya’daki Afganistanlı öğrenciler olarak kalben ve hukuken, canımız ve duamızla Türkiye’nin yanında olduğumuzu beyan ederiz” şeklinde konuştu.

“Türk ordusuna muvaffakiyetler diliyoruz”

Son olarak konuşan İki Doğu İki Batı UÖD Balkanlar Bölge Sorumlu Vekili Emre Şala da Konya’da okuyan Balkanlı öğrenciler olarak bu melun saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve Türk halkının acısını yürekten paylaştıklarını kaydetti. Şala “Türkiye’nin ekmeğini yiyen, suyunu içen öğrenciler olarak bu saldırının yalnızca Türkiye’ye değil bütün Balkanlar’a hatta tüm İslam alemine karşı olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türk ordusuna muvaffakiyetler dileriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.