Konya’da öldürülen üniversitelinin arkadaşı konuştu

Konya’da ablasına şiddet uyguladığı öne sürülen eniştesinin babası ve 2 kardeşiyle yaşanan tartışma sırasında ölen üniversiteli Mehmet Ali Demirel'in (23), olay anında yanında bulunan arkadaşı Oğuzhan Üzel yaşananları anlattı. Üzel, “Birinin elinde demir çubuk gördüm. Mehmet Ali'nin sesi çıkmıyordu. Beni de bahçeye çekmek istediler ama ben kaçarak polisten yardım istedim. Balkon ve camlara çıkanlar bize yardım etmedi” dedi.

Konya’da öldürülen üniversitelinin arkadaşı konuştu

Olay, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 01.30 sıralarında, Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi İsmet Bey Sokak'ta meydana gelmişti.

İddiaya göre; Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Demirel, Avusturya'nın Viyana kentinde yaşayan ablası Gülsen K'nin eşi Mehmet K'den şiddet gördüğünü öğrendi.

Demirel, bu durumu konuşmak için yanına arkadaşı Oğuzhan Üzel'i de alıp, eniştesinin ailesinin evine gitti. 

Demirel, konuşmak için dışarı çağırdığı eniştesinin babası Hüseyin K. (71), oğulları Adil K. (48) ve İsa K. (46) arasında çıkan kavgada ağır yaralandı. Demirel, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Üniversiteli genç, geçen cumartesi günü hayatını kaybetti. 

Olaydan sonra gözaltına alınan Hüseyin K, sevk edildiği adliyeden adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Adil-İsa K. kardeşler ise tutuklandı. Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine baba Hüseyin K. hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı. 

'KİMSE BİZE YARDIM ETMEDİ'

Mehmet Ali Demirel'in olay anında yanında bulunan arkadaşı Oğuzhan Üzel, yaşananları anlattı.

Üzel, "Mehmet Ali, lise ve mahalleden arkadaşım. Beni, 'bir işimiz var' diyerek evden aldı. Yolda, 'Avusturya'daki eniştem ablama tokat atmış. Bir sıkıntı çıkmayacak. Ablamın durumunu konuşacağım' dedi. Evin önüne varınca, 'Sen arabada bekle ben beş dakikaya geliyorum' dedi. Hatta aramızda konuştuk, 'sonra gezip, dolaşırız' dedik. Mehmet Ali zili çalıp, apartmana girdi. Kısa süre sonra gürültü geldi. 'Kimin evini basıyorsun' lafını duydum. Arabadan inip baktım. Millet balkona ve cama çıkmıştı. 'Polisi arayın' dedim. 'Arayamayız, bizi şahit yazarlar' diyerek, içeri girdiler. Ayırmaya gittim, 'Ne oldu ağabey, ne yapıyorsunuz? dedim. Bana bakarak, 'Gel gel sen de gel, haneye tecavüz' dediler. 'Sonuçta iki taraf da akraba, haneye tecavüz neden olsun?' dedim. Biri 'tabanca getirin' diye bağırıyordu." 

'MEHMET ALİ'DEN SES GELMİYORDU'

Olaylar sırasında Mehmet Ali'nin sesini hiç duymadığını belirten Üzel, "Bahçe çok karanlık olduğu için o an Mehmet Ali'yi göremedim. Beni de bahçeye çekmeye çalıştılar. Koşarak arabaya gidip, telefonumu aldım. Etraftakilere, 'Adresi verin' dedim. Polisi arayıp yardım istedim. Kimse bize yardım etmedi. Mehmet Ali'den hiç ses gelmiyordu. 'İmdat' diye bağırıp, yardım da istemedi. Ama şüpheliler, Mehmet Ali'ye sürekli bağırıyorlardı. Ben bahçe kapısına ilk gittiğimde adamın elinde demir çubuk vardı. İfadelerinde, 'Kendiliğinden olmuş' demişler. Bir insan kendi kendini bu hale nasıl getirebilir? 'Bahçe duvarından atlayarak kaçmaya çalışmış' dediler. Ben gittiğimde bahçe kapısı açıktı" diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.