Konya’da özel okullar telafi eğitiminin 15 gün ertelenmesine tepkili

Konya Ticaret Odası 68 Nolu Eğitim Komitesi, İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı yüz yüze telafi eğitiminin 31 Ağustos’a ertelenmesine itiraz etti. İtiraz yazısında, “Özel okullar başta olmak üzere Özel Öğretim Kurumları sokaklardan, caddelerden, kafelerden ve düğün salonlarından daha güvenlidir.” denildi.

Konya’da özel okullar telafi eğitiminin 15 gün ertelenmesine tepkili

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı’na gönderilen itiraz yazısında şunlar kaydedildi:

“İlgi kararın 1. maddesinde 15.08.2020 tarihinden itibaren özel okullarda yapılması planlanan “yüz yüze telafi eğitimlerinin” 31.08.2020 tarihinde tekrar değerlendirilmek üzere ertelenmesine denilmektedir.

“OKULLARDA BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI”

Bu durum zaten zorda olan özel okulları daha da zor duruma sokmaktadır. Anne babalarda özel okullar açılmayacak gibi bir algı oluşturmaktadır. Kaldı ki bu kurumlarımızda Covid – 19’la ilgili olarak tüm tedbirler alınmaktadır. Günlük ayrıntılı temizlikleri yapılmakta günde birkaç kez dezenfektanı yapılmaktadır. Ayrıca okullar alışveriş merkezlerinden, kafelerden veya plajlardan, düğün salonlarından daha fazla mı tehlikelidir?  Bu karar Salı günü alınmış ve halk arasında duyulmuştur. Şu kısa sürede bir çok okulumuzdan velilerin kayıt almak için okula geldikleri ve kayıtlarını iptal ettirmek istedikleri konusunda şikayetler gelmiştir.

Ayrıca aynı kararın 2. maddesinde ilimiz genelinde faaliyete başlayan özel öğretim kursları ve halk eğitim merkezlerinde ise 31.08.2020 tarihinde tekrar değerlendirmek üzere eğitime ara verilmesine denilmektedir,

Özel öğretim kursuna devam etmesi gereken öğrenciler yasaklanmakta ama aynı öğrencilerin aynı cadde de veya yakınında bulunan kafelere gitmesi serbesttir. Yine özel öğretim kursları öğrencilerin devam etmeleri yasaklanan özel öğretim kurs binaları diğer yerlerden daha mı çok tehlikelidir?

“ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI SOKAKLARDAN, CADDELERDEN, KAFELERDEN VE DÜĞÜN SALONLARINDAN DAHA GÜVENLİDİR”

Ayrıca her iki madde de 31.08.2020 tarihinde tekrar değerlendirmek üzere ertelenmesine denilmektedir. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığımızın ilan ettiği 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılı takviminde okulların 31.08.2020 tarihinde açılacağı duyurulmuştur. Bu ifade öğrenci velilerinin tereddüde düşmesine sebep olmuş okulların açılmayacağı konusunda panik yaratmıştır.

Sonuç olarak ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI (okullar, özel öğretim kursları, muhtelif kurslar ve diğerleri) desteklenmek isteniyorsa, bu kurumların batması istenmiyorsa bu karar tekrar gözden geçirilmelidir ve yüz yüze eğitimlerin bir an önce başlaması için gereken yapılmalıdır. Özel okullar başta olmak üzere Özel Öğretim Kurumları sokaklardan, caddelerden, kafelerden ve düğün salonlarından daha güvenlidir. Covid-19 ile mücadelede eğitim ve öğretimin katkısı göz ardı edilmemelidir.”

NE OLMUŞTU? 

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla, 15 Ağustos'ta başlaması planlanan özel okullarda yüz yüze telafi eğitimi, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 31 Ağustos’a ertelenmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.