Konya’da parkta yüksek sesle konuşma cinayetinde yeni detaylar

Konya’da parkta cep telefonuyla yüksek sesle konuştuğu gerekçesiyle Derviş Bakım'ı (40) sopayla dövüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklanmıştı. Olaya dair ayrıntılar ortaya çıktı.

Konya’da parkta yüksek sesle konuşma cinayetinde yeni detaylar

Olay, önceki gece saat 03.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Mengene Mahallesi'ndeki Mengene Parkı'nda yaşanmıştı.

İddiaya göre; halı yıkama işiyle uğraşan evli ve 1 çocuk babası Derviş Bakım (40), parkta bulunan seyyar köftecide otururken cep telefonuyla görüşme yapmaya başlamış, bu sırada bir kişi, yüksek sesle konuştuğunu ileri sürerek Bakım ile tartışmıştı.

Şüpheli tartışmanın ardından parktan ayrılıp kısa süre sonra yanına arkadaşlarını da alıp tekrar gelmiş, Bakım'ı bir süre kovalayan şüpheliler, yakaladıktan sonra sopayla dövüp kalça ve bacak bölgelerinden bıçaklayıp kaçmıştı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan Bakım, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı.

Olaya dair ayrıntılar polisin araştırmaları sonrasında ortaya çıktı. Bakım'ın yapılan otopsisinde vücudunda 8 bıçak darbesi ve sert bir cismin darbesine bağlı yaralanmaların olduğu belirtildi.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, park ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı, görgü tanıkları ile görüştü. Polis Bakım'ın olay gecesi Yaşar D. ile tartıştığını, çevredekilerin müdahalesiyle ikilinin ayrıldığını, Yaşar D’nin olay yerinden ayrılıp daha sonra yanında arkadaşlarıyla yeniden geldiğini saptadı.  

İTİRAF ETTİLER

Detaylı araştırmalar sonunda olaya karıştığı belirlenen Rahman A. (20), Yaşar D. (23), Muammer Ç. (24), Mevlüt Ö. (19), Hamza A. (21), ve R.D. (16) gözaltına alındı.

Bakım'ı bıçakladığı öne sürülen Rahman A'nın ifadesinde, Derviş Bakım'ın kendilerine bıçakla saldırdığını, kavga esnasında yere düşen bıçağı alıp Bakım'ı bıçakladığını söylediği iddia edildi. Diğer şüphelilerin de benzer şekilde ifade verdiği kaydedildi.  

4'Ü TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Rahman A, Yaşar D, Muammer Ç. ve R.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Mevlüt Ö. ve Hamza A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.