Konya’da polise direnen alkollü sürücü hakkında karar

Konya’da sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde polisi dakikalarca peşinden koşturan, aracını evinin yakınlarına park edip kaçmaya çalışırken ekiplere direnerek polis aracına zarar veren alkollü sürücü adliyeye sevk edildi. Aracında silah da bulunan sürücü, tutuklandı.

Olay 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ilk dakikalarda Konya’da yaşanmıştı.

Tehlikeli araç kullanıldığı yönünde bir ihbar alan polis ekipleri, aracın bulunduğu bölgeye yaklaştığında sürücü hızla kaçmaya başlamış, telsiz anonsuyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edilmişti.

Polis barikatlarını aşan ve dur ihtarına uymayan sürücü, Selçuklu ilçesinde uzun süre ekipleri peşinden koşturmuş, bir ara izini kaybettiren sürücünün aracını evinin yakınlarına park ettiği belirlenmiş, alkollü olduğu iddia edilen E.U. isimli sürücü, polisleri görünce bu kez yaya olarak kaçmaya çalışmıştı.

Kısa sürede yakalanan E.U, polislere direnmeyi sürdürmüş, polis aracına da zarar veren E.U, biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilmiş, yaşananları haber alıp olay yerine gelen ailesi tarafından sakinleştirilmeye çalışılan genç, “Vatanı mı sattık?” diye bağırmıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Sürücü etkisiz hale getirildikten sonra adacında yapılan aramada silah da bulundu.

Geceyi polis merkezinde geçiren E.U, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

“Görevi yaptırmamak için direnme, tehdit, hakaret, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme ve ateşli silah bulundurmak” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen E.U, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüpheli, Kovid-19 test sonucu çıktıktan sonra cezaevine teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.