Konya'da sahte engelli raporu operasyonu!

Konya'da sahte engelli raporu düzenlenmesine ilişkin bir gruba yönelik operasyonda 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya'da sahte engelli raporu operasyonu!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya’nın Kadınhanı ilçesindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan S.B. isimli bir kişinin, kent merkezinde bulunan hastanelerdeki çalışanlar ile birlikte hareket ederek gerçeğe aykırı olarak engelli sağlık raporu aldırdığı şeklindeki iddialar üzerine çalışma başlattı.  

Yapılan çalışmalar sonrasında 16 kişinin Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Konya Numune Hastanesi’nden engelli sağlık kurulu raporu aldığı, rapor alan bu şahıslara 19 kişinin aracılık yaptığı tespit edildi.

Toplanan deliller sonrasında operasyon için düğmeye basan polis, rapor almaya aracılık eden 19 kişi ile engelli sağlık kurulu raporu alıp da hakem raporunda engel oranı düşen 7 kişi olmak üzere toplam 26 şüphelinin yakalanmasına yönelik baskınlar yaptı.

Gözaltına alınanlar Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.