Konya’da şiddetle suçlanan Kuran Kursu eğitmeni hakkında suç duyurusu!

Konya’nın Ereğli İlçe Müftülüğü, Topak Kız Kuran Kursu'nda 25 yıldır yöneticilik ve kurs öğreticiliği yapan A.N. hakkında, 'öğrenciler ile velileri baskıyla yanlış yönlendirdiği ve öğrencilere şiddet uyguladığı' iddiasıyla idari soruşturma başlatıp, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konya’da şiddetle suçlanan Kuran Kursu eğitmeni hakkında suç duyurusu!

Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu tarafından 2019 yılında yurt genelinde Kuran kurslarında denetleme yapıldı.

Ereğli Müftülüğü‘ne bağlı Topak Kız Kuran Kursu'nda yapılan denetleme sonunda geçen şubat ayında rapor hazırlandı.

Raporda, 'Kursta yaklaşık 25 yıldır yöneticilik ve öğreticilik yapan A.N.'nin uzun süredir görev yaptığı için, kursun iş ve işlemlerinin kendi idaresi doğrultusunda şekillenmesi gerektiği yönünde bir ruh haline girdiği, bu durumdan müftülük, kurs çalışanları ve öğrencilerin rahatsız olduğu, yöneticilik görevinin icaplarını yerine getiremez hale geldiği' anlatılarak, yöneticilikten alınmasına karar verildiği bildirildi. 

İlçe Müftüsü Celal Malkoç da 23 Şubat günü kursta eğitim gören öğrencilerin velileriyle toplantı düzenledi. A.N. toplantıya izinsiz olarak katılınca tartışma yaşandı. Yaşanan olayların ardından yapılan araştırmada A.N.'nin bazı öğrencilere şiddet uyguladığı yönünde şikayetler geldi.

Ereğli İlçe Müftülüğü, A.N. hakkında  'öğrenci ve velilere baskı yapıp yanlış yönlendirdiği ve öğrencilere şiddet uyguladığı' iddiasıyla idari soruşturma başlatıp, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.