Konya’da sosyal medyada dolaşan ses kaydına Sağlık Müdürlüğünden soruşturma

Konya’da son günlerde sosyal medyada dolaşan ve hemşire olduğu iddia edilen bir kişinin, şehirdeki hastanelerde koronavirüslü hastalardan dolayı yer kalmadığını ve hükümetin vaka sayılarını farklı şekillerde gösterdiğini öne süren ses kaydına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Konya’da sosyal medyada dolaşan ses kaydına Sağlık Müdürlüğünden soruşturma

Konya'da son günlerde iddiaya göre bir hemşire tarafından paylaşılan ses kaydı tartışmalara neden oldu.

“HASTANELERDE YER YOK”

Koronavirüslü hastalar nedeniyle hastanelerde yer kalmadığına yönelik ifadelerin yer aldığı ses kaydında, hastanelerin yataklı bölümlerinde ve yoğun bakımlarında yer kalmadığı yer aldı.

“HÜKÜMET VAKA SAYISINI GİZLİYOR”

Hükümetin vaka sayılarını farklı şekillerde gösterdiği iddia edilen ses kaydında, yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların da acil servislerin arka bölümlerinde yatırılmak zorunda kalarak tedavi edilmeye çalışıldığını ve hafif hastalarında ayakta tedavi edildikten sonra evlerine geri gönderildiği öne sürüldü.

Ses kaydındaki kişinin son günlerde anormal bir şekilde hastanelere vaka gelişlerinin yaşandığını belirterek, sorumsuz vatandaşlara kendisinin ve bazı meslektaşlarının haklarını helal etmediğini söylediği de yer alıyor.

Tedbir almayan vatandaşlara hakaretlerin de yer aldığı ses kaydının kim tarafından paylaşıldığı merak konusu oldu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hasta kabulüne başlayan Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, sosyal medyada dolaşan ses kaydına ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.

“ŞEHİR HASTANESİNDE KORONAVİRÜSLÜ HASTA YOK”

Ses kaydında belirtildiği gibi bir durumun olmadığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni açılan Şehir Hastanesinde koronavirüslü hastaların olmadığını, hastanelerin kendi kendine yettiğini ve herkesin maske ile sosyal mesafeye dikkat ettiği takdirde daha ileriye gitmeden durumun çözüleceğini kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.