Konya'da soygun girişiminde bacağından vurulan şüpheli, suç ortağı lise arkadaşını savundu

Konya'da soygun için silahla girdikleri kuyumcu dükkanında iş yeri sahibi Abdullah Koyuncu (55) ve eşi Raziye Koyuncu tarafından etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alınan şüpheliler Mustafa H. (19) ve arkadaşı Ahmet T. (19) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Emniyetteki ifadesinde olayı Ahmet T. ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Mustafa H, mahkemede ifadesini değiştirdi. Zanlı "Emniyette verdiğim ifadem doğru değildir. Suçu kendim işledim. Ahmet'in bu soygunda suçu yok. Şimdiki ifadem do

Konya'da soygun girişiminde bacağından vurulan şüpheli, suç ortağı lise arkadaşını savundu

Olay, iki gün önce saat 08.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Sultan Caddesi'nde meydana geldi. Kuyumcu dükkanına müşteri gibi gelen Ahmet T, iş yeri sahibi Koyuncu çiftini oyalarken dışarıda bekleyen arkadaşı Mustafa H. elinde pompalı tüfekle içeri girdi. Tüfeği Abdullah Koyuncu'ya doğrultan şüpheliler, tezgahta bulunan altınları toplamaya başladı. Bu sırada, Koyuncu’nun eşi Raziye Koyuncu, dükkandaki tüfeği alarak namluyu Mustafa H'ye çevirdi. Şüpheli de yönünü Raziye Koyuncu’ya dönünce, tezgahta bulunan ruhsatlı tabancasını çıkartan Abdullah K, şüpheliyi sol bacağından vurdu. Koyuncu, diğer şüpheliyi de yakalayarak polise haber verdi. 

SOYGUN GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaralı Mustafa H, ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tedavisi tamamlanan Mustafa H. ile diğer şüpheli Ahmet T, polis tarafından gözaltına alınarak Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Soygun girişimi ise kuyumcu dükkanının güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Şüpheli Ahmet T, emniyetteki ifadesinde olayla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Mustafa H. ise soygunu nasıl gerçekleştirdiklerini anlatarak, tüfeği bir arkadaşlarından ödünç aldıklarını, maddi sıkıntılar nedeniyle soygun girişiminde bulunduklarını söyledi. Polis ise yaptığı incelemede Mustafa H. ile Ahmet T'nin lise arkadaşı olduklarını belirledi. Poliste daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmayan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mustafa H, basın mensuplarının "Pişman mısınız?" sorusuna, "Pişmanım" diye yanıt verdi.

'SOYGUNU KENDİM YAPTIM'

Emniyetteki olayı tüm ayrıntıları ile anlatan Mustafa H, dün çıkarıldığı nöbetçi Konya 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda ifadesini değiştirdi. Şüpheli, olayı kendisinin yaptığını Ahmet T'nin olayla bir ilgilisinin olmadığını ileri sürdü. Mustafa H, "Emniyette verdiğim ifadem doğru değildir. Suçu kendim işlediğimi itiraf ediyorum. Ahmet'in bu soygunda suçu yok. Şimdiki ifadem doğrudur. Ahmet'in olayla bir alakası yoktur. Serbest bırakılmayı istiyorum" dediği öğrenildi. Mustafa H. ve Ahmet T, 'silahla yağma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.