Konya’da soyulan kuyumcunun oğlu o anları anlattı

Konya’da kar maskeli ve silahlı iki kişi, girdikleri kuyumcudan 200 bilezik ve yaklaşık 40 bin lira çalarak, gelin arabası gibi süslenmiş bir araçla kaçtı. İş yeri sahibinin oğlu, o anları anlattı.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Dr. Halil Ürün Caddesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan İbrahim Erdoğan Solak'a ait kuyumcu dükkanına, kar maskeli ve pompalı tüfekli iki kişi girdi.

İş yeri sahibinin oğlu Hüseyin Solak ile çalışan Mustafa Kehya'yı etkisiz hale getiren soyguncular, yaklaşık 750 bin lira değerinde 200 bilezik ve paraları getirdikleri çuvallara doldurdu.

Soyguncular, gelin arabası gibi süslenmiş ve üzerinde "Seni seviyorum" yazan beyaz renkli bir otomobille kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kuyumcuda uzun süre inceleme yaptı, iş yeri sahibinin oğlu Hüseyin Solak ve çalışan Mustafa Kehya ile diğer görgü tanıklarının ifadelerini aldı.


Olay anında yaşananları anlatan Hüseyin Solak, soygunculardan birinin hızla içeri girdiğini, diğerinin de arka taraftan dolaştığını söyledi.

Solak, "Biri diğerine 'Alparslan haydi çıkalım, ben alacağımı aldım.' dedi. Getirdikleri çuvala koyup gittiler. Şüpheliler kar maskeli ve pompalı tüfekliydi." dedi.


Olayı gören vatandaşlardan Muhammet Şimşek de sesler üzerine dışarıya çıktığını belirterek, "Kuyumcudaki çalışanların kafasına silah dayandığını gördüm. Ellerindeki çuvallara çaldıklarını hızla doldurup, geldikleri araçla kaçtılar." diye konuştu.


Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın bizzat yönlendirdiği ekipler, şimdi kent genelinde kaçan şüphelileri arıyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.