Konya'da tonlarca kaçak tütün ele geçirildi

Konya’da bir depoya düzenlenen baskında 6 bin 810 kilogram sigara tütünü ile 1 milyon 810 bin adet tek dal sigara makaronu ele geçirildi. Uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yapılan çalışmada da 14 kişiye işlem yapıldı.

Konya'da tonlarca kaçak tütün ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerine bir depoda gümrük kaçağı bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri tarafından yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Karatay ilçesinde belirlenen depoya baskın yapıldı. Depoda yapılan aramada 6 bin 810 kilogram sigara tütünü ile 1 milyon 810 bin adet tek dal sigara makaronu ele geçirildi.

Aramalar sırasında TAPDK bandrollerinin gerçek olduğu ürünlerin, depo sahibi tarafından tütün ürünlerini bulundurmaya yetkili olmadığı tespit edildi.

Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Selçuklu, Meram, Karatay, Ereğli ve Cihanbeyli ilçelerinde 'sokak satıcılarına ve kullanıcılarına' yönelik yapılan çalışmada, 145 gram uyuşturucu madde ile 16 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplam 11 kişiye uyuşturucu madde kullanmaktan, 3 kişiye ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.