Konya’da topladığı altın ve paralarla ortadan kaybolan sarraf yeniden hakim karşısında

Konya’da kurduğu indirim çadırında ucuz altın satacağını söyleyerek topladığı yaklaşık 30 kilo altın ve paralarla kaçtığı iddiasıyla yargılanan Musa G. yeniden hakim karşısına çıktı.

Konya’da topladığı altın ve paralarla ortadan kaybolan sarraf yeniden hakim karşısında

İddiaya göre; Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa G, indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından topladığı altınların yanı sıra bir miktar para ile 24 Temmuz’da kayıplara karıştı.

Dolandırıldıklarını öne süren bir grup vatandaş tarafından şikayette bulunulunca polis harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtları incelenince Musa G’nin 23 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında 2 valizle iş yerinden çıktığını belirlendi.  

İş yerinden ayrıldıktan sonra Özen Y. (39) isimli bir kadınla İstanbul'a giden ve Beşiktaş'ta ev kiralayan Musa G, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince olaydan 4 gün sonra yakalanıp, Konya'ya getirildi. Evde yapılan aramada, 2 valizde bir miktar para, saat, küpe ve kolye bulundu. Konya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Musa G. ve beraberindeki kadın, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Ortadan kaybolduktan sonra imajını değiştirdiği belirlenen şüpheli, sorgusunda dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi. Musa G'ye yardım ettiği öne sürülen çalışanı Mehmet Ali D. de tutuklandı. Soruşturma sonunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheliler Musa G, Özen Y, çalışanı ile ortakları olan tutuksuz şüpheliler H.G. ve M.G. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 8 şikayetçi olduğu bildirilerek, şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 8'er kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İLK DURUŞMA 8 MAYIS’TA YAPILDI

Davanın görülmesine Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmaya 8 Mayıs’ta çıkan Musa G, “Kimseyi dolandırmadım. Bazı borçlarım vardı ve maddi konularda sıkıntı çekiyordum. O yüzden İstanbul'a gittim.” dedi.  

SANIKLAR İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Sanıklar bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Musa G, tutuksuz yargılanan H.G, M.G, Mehmet Ali D, Özen Y, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. 

Sanık Musa G, savunmasında bu kez, İstanbul'a ailevi nedenlerle gittiğini iddia etti. 

Musa G’nin avukatı ise müvekkilinin suç işleme kastı taşımadığını öne sürdü. 

Tutuksuz sanık H.G. de olay günü ağabeyi Musa G'nin bir yasak ilişkisi olduğunu öğrendiğini ve bu yüzden tartıştıklarını anlattı.

“MUSA HEPİMİZİ KANDIRDI”

Müştekilerden Ahmet R. ise sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Musa G'nin kendisinden de bir çadır kampanyasında satmak üzere altın aldığını ve geri ödemediğini söyleyen Ahmet R, "Musa, hepimizi kandırdı. Bizim 1200 gram altınımızı aldı. Bugünkü değeri 500 bin lira kadardır. Zararımın karşılanmasını istiyorum. Sanıklardan şikayetçiyim." dedi.  

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.