Konya’da umreden dönen vatandaşlardan 25'i gözlem altına alındı

Konya’da umreden dönen vatandaşlardan koronavirüs belirtisi gösteren 25’i, Yazır’daki Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Referans Yerleşkesinde gözlem altına alındı.

Konya’da umreden dönen vatandaşlardan 25'i gözlem altına alındı

Umreden dönen vatandaşlarımızın bir kısmı, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya’daki yurtlarda karantinaya alındı. 

Uçaktan indikten sonra sağlık kontrolüne tabi tutulanlardan semptom şüphesi bulunan; yani koronavirüs belirtisi gösteren 25 kişi, Konya'da 'Koronavirüs Karantina Hastanesi' olarak belirlenen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Referans Yerleşkesine kaldırıldı. 

Bu vatandaşların 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı öğrenildi. 

KONYA VALİLİĞİ: ATEŞ, ÖKSÜRÜK VE NEFES DARLIĞI GİBİ ŞİKAYETLERİ OLANLAR AYRICA DEĞERLENDİRİLİYOR

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetleri olan vatandaşların ayrıca değerlendirildiği vurgulanmıştı. 

Uygulamanın tedbir amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Bu uygulama, endişe edilecek bir durum olduğu için değil, tamamen tedbir amaçlıdır. Karantina bölgesi olarak ilimizin seçilmesi, umreden dönen vatandaşlarımızın çoğunluğunun Konyalı olması, uygun ve yeterli sayıda yurt kapasitesinin bulunması ve geniş sağlık imkanına sahip olmasındandır.

Bu durum, Konya Havaalanı'nın uluslararası yolcu kabulü yapması hususları değerlendirilerek, Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenmiştir. Valiliğimizce konuya ilişkin her türlü çalışma titizlikle takip edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.