Konya'da uzun bir aradan sonra sokağa çıkan vatandaşlar şehitlik ile mezarlıkları ziyaret etti

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında bir sürede eve kalan ve bugün sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, şehitlik ve mezarlıkları ziyaret edip dua etti. 

Konya'da uzun bir aradan sonra sokağa çıkan vatandaşlar şehitlik ile mezarlıkları ziyaret etti

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 65 yaş ve üzerindeki kişilere bugün saat 11.00 ve 15.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verildi. Konya'da sokağa çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar şehitlik ile mezarlıkları ziyaret etti.

Şehit yakını olmamasına rağmen oğlu Hüseyin Türkmen'in refakatinde şehitliği ziyaret edip dua eden Naciye Türkmen (75), ''Onların şefaatinden mahrum kalmamamızı istiyorum. Onların yattığı yerler cennet mekanı olsun. Onlara bizler de komşu olalım. Allah'ım böyle sıkıntıları bir daha bizlere vermesin. Şehit yakınım yok, ziyarete geldim'' dedi. Evde kaldığı sürede sıkılmadığını ifade eden Türkmen, ''Gerçekten bu sınavı iyi geçirmeyi temenni ederim. Kuran'ımı okudum, namazımı kıldım, ibadetlerimi yaptım. Asla sıkılmadım. Cumhurbaşkanımızdan da Allah razı olsun. Devletimizden, milletimizden oralarda görev yapan kişilere Allah güç kuvvet versin. Sabır kanaat versin. Bu mutluluk günlerimize ulaşalım. Bu huzursuz günlerimiz üzerimizden gitsin inşallah'' diye konuştu. 

Eşi Hediye Mıhçı ile birlikte şehitliği ve Musalla Mezarlığı'nı ziyaret eden Muzaffer Mıhçı (78) ise ''Bunaldık. Hemen saat 11.00'de dışarı çıktık'' dedi. Eşi Hediye Mıhçı (73) ise normal dönemde evden fazla çıkamadıklarını belirterek, ''Zaten yaşlı olduğumuz için çok dışarı çıkamıyoruz. Eve kapandık. Bir şekilde günlerimizi geçirdik. Başka ülkelere bakınca en az bizim ülkemizde salgın var. Ona da seviniyoruz'' diye konuştu.

Mezarlığı ziyaret eden Tahsin Ataman (68) da ''İlk cuma namazı yasaklandığından itibaren evdeyim. Kanunlara uyacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Mezarlığı ziyaret edip biraz gezip, saatimiz geldiğinde eve gideceğiz'' dedi.

Aile mezarlığını ziyaret eden Bekir Koçkeçeci (84) da şunları söyledi: ''Evde Kur'an okudum. Evden zaten fazla dışarı çıkmıyordum. Bu yüzden çıkmadım, iyi oldu. Allah razı olsun. Yalnız arada bir, bize sokağa çıkma imkanı verseler iyi olur. Evde hareketsiz kaldık. Normal dönemde de sadece market alışveriş içini çıkardım. Burada mezarda ailem var; annem, babam, oğlum, eşim var. Mezarlarını sulayıp, dua okuyup gideceğim. Allah bu hastalıktan bizi kurtarsın.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.