Konya’da vaka sayısındaki artış sürüyor: Günlük 100-150 vaka!

Konya’da koronavirüs vaka sayısının artması üzerine kentte önlemler artırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün 175 kişiden oluşan filyasyon ekibi pandemi süresince 37 bin kişiyi takibe alırken, kentte kalabalık asker uğurlamaları, 1 günden fazla düğün yapılması ve konvoylar yasaklandı. Vaka artışının ana sebebi olarak ise maske ve mesafe kuralına yeterince riayet edilmemesi gösteriliyor.

Konya’da vaka sayısındaki artış sürüyor: Günlük 100-150 vaka!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs hasta sayısında pik seviyesine yaklaşan iller arasında Konya'yı da saymasının ardından önlemler daha da artırıldı.

GÜNLÜK 100 – 150 VAKA GÖRÜLÜYOR

Günlük 100- 150 vakanın görüldüğü Konya’da İl Sağlık Müdürlüğü'nün 175 kişiden oluşan filyasyon ekibi, pandemi süresince 37 bin kişiyi takibe aldı. 

YENİ YASAKLAR GELDİ

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kalabalık asker uğurlamaları, 1 günden fazla düğün yapılması ve konvoylar yasaklanmış durumda.

POLİS DENETİMLERİNİ ARTIRDI 

Polis, son günlerde maske ve sosyal mesafe kuralı denetimlerini artırdı.

Çok sayıda berber, kuaför ve güzellik salonu denetlenip kurallara uymayanlara toplam 47 bin 450 TL, 8 düğün konvoyundaki 69 araca da 40 bin TL cezai işlem uygulandı.

3 TEMEL KURAL; MASKE, MESAFE VE TEMİZLİĞE DİKKAT!

Yetkililer, vaka sayısındaki hızlı artışın ana sebebinin, kent genelinde maske ve sosyal mesafe kuralına yeterince hassasiyet edilmemesi olduğunu belirtiyor. Hastalıktan korunmak için 3 temel kural; maske, mesafe ve temizliğe daha çok dikkat edilmesi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.