Konya'da WhatsApp grubundan haberleşen muhtarlar, dolandırılmaktan kurtuldu

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki muhtarlar, kendilerini asker olarak tanıtıp evlerinde ve banka hesaplarında ne kadar para olduğunu soran dolandırıcıların tuzağından, kurdukları WhatsApp grubu sayesinde kurtuldu.

Konya'da WhatsApp grubundan haberleşen muhtarlar, dolandırılmaktan kurtuldu

Kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtıp birçok vatandaşın binlerce lirasını alan telefon dolandırıcıları, bu kez de Konya’nın Seydişehir ilçesindeki mahalle muhtarlarını tuzaklarına düşürmeye çalıştı.

WHATSAPP GRUBUNDAN HABERLEŞTİLER

İlçedeki bir çok muhtarı arayan dolandırıcılar, kendilerini astsubay olarak tanıtarak muhtarlardan evlerinde ve banka hesaplarında ne kadar para olduğunu öğrenmeye çalıştı. Muhtarlar ise kurdukları WhatsApp grubu üzerinden haberleşerek birbirlerini uyardı. Bu sayede dolandırılmaktan kurtuldular.

AYNI NUMARADAN 55 MUHTAR ARANMIŞ!

Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan, telefonla 15 gün önce muhtarların aranmaya başlandığını söyleyerek, “Biz astsubayız dediler. Biz dolandırıcı olduklarına inandık bunların. Normalde bütün astsubayların, jandarma komutanının, emniyet müdürünün tamamının telefonları bizde kayıtlı zaten. Bugün saat 10.00 gibi beni de aradılar, ‘Ben jandarmadan arıyorum astsubayım’ diye. Ben de dedim ki, kardeşim tamam siz astsubaysınız ama ben de yüzbaşıyım ne yapalım dedim, küfrederek telefonu kapattı. Whatsapp grubuna ben bunu belirttiğim zaman buradaki arkadaşların tamamı beni de aradılar aynı numara diye 55 muhtarın tamamını aramışlar” dedi.

Dernek Başkanı Karaaslan, “Subay, astsubayımızın, arkadaşlarımızın böyle bir talepte bulunmayacağını, paran var mı diye sormayacaklarını uyararak insanları bilgilendirdik. Türkiye genelinde büyük ihtimalle muhtarlara yönelik yapılıyor. Diğer muhtar arkadaşları da bu konuda dikkatli olmaları noktasında uyarıyorum. Bu işi eğer organize bir şekilde yaparsak bunlara fırsat vermeyiz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.