Konya'da yurtlarda kalan uluslararası öğrencilere 'Kadir Gecesi' sürprizi

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği koronavirüs sebebiyle ülkelerine gidemeyen ve uzun bir süredir yurtlarından çıkamayan öğrencileri unutmadı. Kadir Gecesi münasebetiyle Konya’daki KYK yurtlarında kalan 700 uluslararası öğrenciye hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ve içerisinde çeşitli yiyeceklerin bulunduğu paketler hediye edildi.

Konya'da yurtlarda kalan uluslararası öğrencilere 'Kadir Gecesi' sürprizi

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (UDEF) bağlı İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği farklı ülkelerden Konya’ya gelerek öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda, Konya’da bulunan 300 öğrenci evinde toplam 1320 öğrenciye hayırseverlerin bağışlarından oluşan gıda kolilerini ve gerekli durumlarda nakdi yardımları ulaştıran İki Doğu İki Batı Derneği, KYK yurtlarında kalan uluslararası öğrencileri de unutmadı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlarından çıkamayan uluslararası öğrencilere Kadir Gecesi münasebetiyle içinde kek, kuru yemiş, meyve suyu, hurma ve çikolata gibi muhtelif yiyeceklerin bulunduğu sürpriz hediye paketleri ulaştırıldı. Yurt bahçelerinde sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen hediye dağıtımında dernek yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler görev aldı. 

700 ÖĞRENCİYE HEDİYE PAKETİ DAĞITILDI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, üniversitelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında örgün eğitime ara vermesi nedeniyle Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğrencilerimiz ailelerinin yanına döndü. Fakat uluslararası öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ülkelerine dönemedi. Maddi sıkıntı çeken ve çeşitli sıkıntıları olan öğrencilerimize her zaman olduğu gibi yardımda bulunduk. Toplam 1320 öğrencimizin kaldığı 300 öğrenci evine hayırseverlerin ve STK’larımızın destekleriyle gıda kolileri ulaştırdık. Ancak bu süreç nedeniyle yurtlarda kalan öğrencilerimiz ile daha önce bir araya gelemedik. Kadir Gecesi münasebetiyle öğrencilerimize hediye ulaştıralım istedik. İçerisinde hurma, bayram şekeri, kuru yemiş, çikolata, meyve suyu gibi ayrıca gönüllüler tarafından hazırlanmış ev yapımı kek ve kandil simidinin de yer aldığı paketler hazırladık. Bu paketleri sosyal mesafeye dikkat ederek derneğimizden yönetim kurulu üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte Konya’daki KYK yurtlarında kalan 700 uluslararası öğrencimize ulaştırdık. Kandillerini tebrik ettik hem de onlara moral vererek Konyalıların selamlarını ilettik. Böylesi güzel bir günde bağışları ve desteklerini esirgemeyerek öğrencilerimizi sevindiren değerli Konya halkına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

“ZEKAT, FİTRE VE BAĞIŞLARINIZI ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRIYORUZ”

Vatandaşların ayni ve nakdi yardımları ile birlikte zekat, fitre, sadaka vb. bağışlarını da öğrencilere ulaştırdıklarını belirten Başkan Arslan, binlerce kilometre ailelerinden uzakta okuyan uluslararası öğrencilerimize nakdi ve ayni destekte bulunuyoruz. Vatandaşlarımız öğrencilerimize yardım etmek istediklerinde bağış türünü belirterek derneğimizin IBAN hesabına gönderdiklerinde öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Bu konuda hiç tereddütleri olmasın. Özellikle Ramazan ayı çıkmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gereken fitreyi bayramdan önce öğrencilerimize ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dernek irtibat telefonu: 0332 351 64 72

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.