Konya’da zihinsel engelli Mehmet’in öldürülmesinde yeni gelişme! Şüpheli yakalandı, olaya dair ayrıntılar ortaya çıktı

Konya’da hurdacılık yapan Mehmet Gülme'yi (47), sokak ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Yasin B. (34) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yasin B. ve ağabeylerinin, iki yıl öncesinden Gülme'nin kardeşi ile aralarında 300 liralık alacak meselesi nedeniyle husumet olduğu ve cinayetin bu yüzden işlendiği iddia edildi. Yüzde 60 oranında zihinsel engelli raporu bulunan Mehmet Gülme'nin, bacaklarında kas rahatsızlığı nedeniyle fazla koşamadığı için katilinden kaçamadığı belirlendi.

Konya’da zihinsel engelli Mehmet’in öldürülmesinde yeni gelişme! Şüpheli yakalandı, olaya dair ayrıntılar ortaya çıktı

Olay, geçen çarşamba gecesi merkez Karatay ilçesi Şems Tebriz'i Mahallesi'nde meydana gelmişti.

Annesiyle birlikte yaşayan Mehmet Gülme, sokak ortasında kanlar içinde yerde hareketsiz yatarken bulunmuş, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, bacağından bıçaklanan Gülme'nin kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiğini tespit etmişti. Gülme'nin yüzde 60 oranında zihinsel engelli olduğu yönünde raporunun bulunduğu, bu nedenle de hastanede tedavi gördüğü öğrenilmişti.

GİZLENDİĞİ İŞ YERİNDE YAKAYI ELE VERDİ

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın meydana geldiği bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Bölgedeki birçok kişinin ifadesine de başvuran polis, olayı gerçekleştiren şüphelinin Gülme'nin uzaktan akrabası olan Yasin B. olduğunu tespit etti. Şüphelinin gidebileceği adresleri belirleyen polis, Yasin B’yi, Karatay ilçesindeki Büsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan arkadaşına ait ayakkabıcı dükkanında gizlenirken yakaladı.

2 YIL ÖNCE ARALARINDA HUSUMET BAŞLAMIŞ!

Poliste kasten yaralama, hırsızlık, tehdit gibi 23 farklı suç kaydı bulunan Yasin B. ile ağabeylerinin, öldürülen Mehmet Gülme'nin kardeşi Levent Gülme (29) ile aralarında 300 liralık alacak meselesi nedeniyle husumet olduğu ve bu nedenle de iki tarafın o dönem karakolluk olup, birbirlerinden şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

KAS RAHATSIZLIĞI OLUNCA KATİLİNDEN KAÇAMAMIŞ

Olay sırasında Şems Parkı civarına doğru gelen Mehmet Gülme'nin Yasin B’yi görünce kaçmaya başladığı, 300 metre kadar kaçan Gülme'nin yakalanınca bıçaklandığı, bıçaklandıktan sonra da katilinden kaçmaya çalışırken yere düşüp hayatını kaybettiği öğrenildi. Mehmet Gülme'nin ayrıca bacaklarında kas rahatsızlığı bulunduğu ve bu nedenle katilinden fazla kaçamadığı bildirildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yasin B, çıkarıldığı mahkemece 'nitelikli kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.